Witam. Posiadam mkIII 1.4 ABD. Jakoś przed wakacjami zauważyłem że uszczelka pod głowica delikatnie przepuszcza(robi sie delikatny zaciek) na rogu głowicy po lewej stronie od przodu samochodu( podobno jest tam kanał olejowy). Postanowiłem wymienić uszczelke bo podejrzewano jeszcze przedmuchy pomiędzy cylindrami.
Oddałem samochód do mechanika bo chciałem mieć suchego i czystego golfa(a raczej silnik).
Po remoncie(nowa uszczelka, planowanie, nowy olej) i przejechaniu około 2tyś km okazało sie że w miejscu gdzie przed remontem był delikatny zaciek teraz sączył się już olej. Załamany oddałem samochód znowu do mechanika, ponownie planowanie głowicy, uszczelka goetze i po 500km znowu ten sam problem. Dodam że przy drugiej wymianie uszczelki sprawdzano blok-jest ok. Co mogło sie stać z moim silnikiem? Bardzo proszę o jakieś rady...
uszczelka głowicy-prośba o porady
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: VW Golf VII 1.4 TSI
- Silnik: CXSA
a głowice sprawdzali moze ma pekniecie wlasnie z tej strony, albo zmien mechanika
[size=100][b]swiadomy praw i obowiązkóV Wybrałem VW [/b][/size]
[b]"Ktoś o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu"[/b]
[b]"Ktoś o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu"[/b]
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: VW Golf VII 1.4 TSI
- Silnik: CXSA
albo masz pecha i trafiles na wadliwa uszczelke, albo ten mechanik co to robi nie bardzo sie przykłada,przy dokrecaniu mozna popsuc dobra glowice
Ostatnio zmieniony czw gru 24, 2009 23:19 przez damian81Z, łącznie zmieniany 1 raz.
[size=100][b]swiadomy praw i obowiązkóV Wybrałem VW [/b][/size]