uszczelka głowicy-prośba o porady

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

robert14-83
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Auto: VW Golf VII 1.4 TSI
Silnik: CXSA

uszczelka głowicy-prośba o porady

Post autor: robert14-83 » czw gru 24, 2009 21:59

Witam. Posiadam mkIII 1.4 ABD. Jakoś przed wakacjami zauważyłem że uszczelka pod głowica delikatnie przepuszcza(robi sie delikatny zaciek) na rogu głowicy po lewej stronie od przodu samochodu( podobno jest tam kanał olejowy). Postanowiłem wymienić uszczelke bo podejrzewano jeszcze przedmuchy pomiędzy cylindrami.
Oddałem samochód do mechanika bo chciałem mieć suchego i czystego golfa(a raczej silnik).
Po remoncie(nowa uszczelka, planowanie, nowy olej) i przejechaniu około 2tyś km okazało sie że w miejscu gdzie przed remontem był delikatny zaciek teraz sączył się już olej. Załamany oddałem samochód znowu do mechanika, ponownie planowanie głowicy, uszczelka goetze i po 500km znowu ten sam problem. Dodam że przy drugiej wymianie uszczelki sprawdzano blok-jest ok. Co mogło sie stać z moim silnikiem? Bardzo proszę o jakieś rady...

filip85
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: filip85 » czw gru 24, 2009 22:32

Kolego, a wymieniałeś uszczelkę pod głowicą tylko dlatego, że był jakiś zaciek? Czy miałeś jeszcze typowe objawy padniętej uszczelki, maź pod wlewem oleju, ubytki płynu chłodniczego, spadek mocy, itd.
Może ten zaciek nie był spod głowicy tylko klawiatury?

Awatar użytkownika
damian81Z
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: damian81Z » czw gru 24, 2009 22:33

a głowice sprawdzali moze ma pekniecie wlasnie z tej strony, albo zmien mechanika :grin:

[size=100][b]swiadomy praw i obowiązkóV Wybrałem VW [/b][/size]
[b]"Ktoś o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu"[/b]

robert14-83
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Auto: VW Golf VII 1.4 TSI
Silnik: CXSA

Post autor: robert14-83 » czw gru 24, 2009 22:37

wyciek spod klawiatury wykluczony-tam jest sucho.

a głowica była sprawdzana w specjalnym zakładzie-planowana, sprawdzana szczelnosc zaworów itd

Awatar użytkownika
damian81Z
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: damian81Z » czw gru 24, 2009 23:18

albo masz pecha i trafiles na wadliwa uszczelke, albo ten mechanik co to robi nie bardzo sie przykłada,przy dokrecaniu mozna popsuc dobra glowice
Ostatnio zmieniony czw gru 24, 2009 23:19 przez damian81Z, łącznie zmieniany 1 raz.

[size=100][b]swiadomy praw i obowiązkóV Wybrałem VW [/b][/size]
[b]"Ktoś o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu"[/b]

kowallo5
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: kowallo5 » czw gru 24, 2009 23:38

może w tym miejscu gdzie cieknie uszkodził gwint w bloku i teraz tam nie trzyma

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”