Golf 3 jak zdemontować tylnią szybe...?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Golf 3 jak zdemontować tylnią szybe...?
Witam mój pierwszy post jeśli w niodpowiednim miejscu prosiłbym o przeniesienie go do odpowiedniego działu.
Witam mam taki problem strasznie rdzewieje mi tylnia klapa centralnie pod uszczelką, rdza się już wylewa na kilka centów... w zeszłym roku delikatnie usunołem rdzę jednak niedokońca i teraz wyszło...
Zalerzało by mi na wyjęciu tylnej szyby i tu mam kilka pytań prosiłbykm o rady.
Czy dam rade to zrobić w domowych warunkach?
Czy szyba jest klejona?
Czy ktoś wykonywał już coś podobnego?
ogólnie to proszę o wskazówki
radosnych i szczęśliwych Świąt
Witam mam taki problem strasznie rdzewieje mi tylnia klapa centralnie pod uszczelką, rdza się już wylewa na kilka centów... w zeszłym roku delikatnie usunołem rdzę jednak niedokońca i teraz wyszło...
Zalerzało by mi na wyjęciu tylnej szyby i tu mam kilka pytań prosiłbykm o rady.
Czy dam rade to zrobić w domowych warunkach?
Czy szyba jest klejona?
Czy ktoś wykonywał już coś podobnego?
ogólnie to proszę o wskazówki
radosnych i szczęśliwych Świąt
- tympy mechanik
- Forum Master
- Kontakt:
- vVVitozzzzz
- Mały gagatek
- Kontakt:
synthhhh, Więc tak :
[ Dodano: 26 Gru 2009 11:00 ]
Struna od Gitary też może być
Bez problemusynthhhh pisze:Czy dam rade to zrobić w domowych warunkach?
NIestety tak :/synthhhh pisze:Czy szyba jest klejona?
Ja .. i jest to bardzo prostesynthhhh pisze:Czy ktoś wykonywał już coś podobnego?
Więc tak : Ja to robilem tak ze brałem drut od migomatu bo jest on po obcieciu dosc ostry, Wpychałem miedzy klape a szybe az przebije sie przez klej, po obudwu koncach drutu mocowalem jakies przedmioty za ktore mozna bylo trzymac ten drut i na uchylonej klapie powoli przecinalem klej .Jezeli drut ci peknie to użyj pozniej linki np. od hamulców rowerowych . Tylko licz sie z tym ze po wycieciu tej szyby bedziesz musial dac ja pozniej do wklejenia co wiąże sie z tym ze bedzie musiala byc zalożona nowa uszczelka .... a wiec powodzeniasynthhhh pisze:ogólnie to proszę o wskazówki
[ Dodano: 26 Gru 2009 11:00 ]
Struna od Gitary też może być
............."Należy się zmieniać, by jakim jest się pozostać"
- vVVitozzzzz
- Mały gagatek
- Kontakt:
Jakies 1,5 roku temu za wklejenie zaplacilem ok. 100 zl a za uszczelke nie pamietam juz. :/ Najlepiej podjedz do jakiegos punktu gdzie zajmuja sie wymiana szyb i juz oni ci powiedza i co najwazniejsze targuj sie )synthhhh pisze:ile taka impreza kosztuje mowa o wklejeniu+uszczelka
............."Należy się zmieniać, by jakim jest się pozostać"
synthhhh pisze:ile taka impreza kosztuje mowa o wklejeniu+uszczelka
ja miesiac temu wymienialem u siebie uszczelke bo tak samo mialem ruda koło uszczelki i oddalem do firmy kosztowalo mnie to 155 złociszy
[ Dodano: 26 Gru 2009 16:12 ]
klejenie+uszczelka
[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images44.fotosik.pl/241/73fd4b95b7dbdc5fmed.gif[/img][/url] www.chuligani.com