Brak wolnych obrotów :(
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Brak wolnych obrotów :(
Witam
Kupiłem Vw Golfa Iv, silnik 1.4 16v . Mam problem otóż po odpaleniu nie mam wolnych obrotów (odpalam tylko naciskając pedał gazu). Jednak po 5 minutach po delikatnym rozgrzaniu auto ma obroty wolne - co może być przyczyną? Co sprawdzić?
Druga sprawa to w miejscu zegarka pokazuje się service inspection co to oznacza i jak wykasować? (mam kabel Usb).
Prosze o porady:)
pozdrawiam
Kupiłem Vw Golfa Iv, silnik 1.4 16v . Mam problem otóż po odpaleniu nie mam wolnych obrotów (odpalam tylko naciskając pedał gazu). Jednak po 5 minutach po delikatnym rozgrzaniu auto ma obroty wolne - co może być przyczyną? Co sprawdzić?
Druga sprawa to w miejscu zegarka pokazuje się service inspection co to oznacza i jak wykasować? (mam kabel Usb).
Prosze o porady:)
pozdrawiam
auta 99-... audi/seat/skoda/vw
1. Nacisnąć i przytrzymać przycisk A,
2. Włączyć zapłon,
3. W polu wyświetlacza licznika kilometrów pojawia się słowo "SERVICE",
4. Zwolnić przycisk A,
5. Obrócić przycisk B w prawo, w celu skasowania wskazania,
6. Wyłączyć zapłon.
A ustawianie godzin zegara
B ustawianie minut zegara
1. Nacisnąć i przytrzymać przycisk A,
2. Włączyć zapłon,
3. W polu wyświetlacza licznika kilometrów pojawia się słowo "SERVICE",
4. Zwolnić przycisk A,
5. Obrócić przycisk B w prawo, w celu skasowania wskazania,
6. Wyłączyć zapłon.
A ustawianie godzin zegara
B ustawianie minut zegara
-
- Nowicjusz
Gdzie znajdują się te wtyczki? Wypinać w cząsie pracy auta czy np: na zimnym wypiąć i zobaczyć czy odpali? (tak mi się wydaje)
[ Dodano: 03 Sty 2010 17:59 ]
Czytałem o czyszczeniu przepustnicy, najlepiej jej bym nie wyjmował jakiego płynu użyć do czyszczenia przepustnicy? Jaki wąż zdjąć i gdzie wtrysnąć płyn?
[ Dodano: 03 Sty 2010 17:59 ]
Czytałem o czyszczeniu przepustnicy, najlepiej jej bym nie wyjmował jakiego płynu użyć do czyszczenia przepustnicy? Jaki wąż zdjąć i gdzie wtrysnąć płyn?
Wyciągnij wtyczkę przed odpaleniem i zobaczysz czy będzie różnica (o to pewnie chodziło koledze), jeśli nie będzie różnicy to pewnie coś z nim.gruberek11 pisze:Gdzie znajdują się te wtyczki? Wypinać w cząsie pracy auta czy np: na zimnym wypiąć i zobaczyć czy odpali? (tak mi się wydaje)
Poszukaj na forum, jest wiele opisów krok po kroku jak przeczyścić przepustnicę.gruberek11 pisze:Czytałem o czyszczeniu przepustnicy, najlepiej jej bym nie wyjmował jakiego płynu użyć do czyszczenia przepustnicy? Jaki wąż zdjąć i gdzie wtrysnąć płyn?
Tutaj masz zdjęcie, pomoże Ci usunąć komunikat:
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz