Witajcie!
W czasie mrozow "troche" na sile otwieralalm/zamykalam drzwi w golfie [kluczykiem!].
I cos sie stalo.
Objawy:
- drzwi kluczykiem otwieraja sie normalnie
- drzwi nie da sie zamknąć kluczykiem - nie ma charakterystycznego oporu i "bziuuu" w zamku - kluczyk lata "luzno" w zamku
- nacisniecie "skobelka" w drzwiach [od srodka] dziala bez problemu [czyli zamyka/blokuje sie zamek w tych drzwiach i drugich.
Co to moze byc?
Czy z ewentualna naprawa poradzi sobie kolega "zlota raczka", czy od razu uderzac do fachowca. Jesli to drugie to jakiej specjalnosci? I czy mozecie kogos z Podbeskidzia polecic?
Ps. Nie mam pilota.
Po mrozach nie zamyka/blokuje sie zamek w drzwiach :-/
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Po mrozach nie zamyka/blokuje sie zamek w drzwiach :-/
Ostatnio zmieniony ndz sty 10, 2010 13:52 przez mygosia, łącznie zmieniany 1 raz.
Miałem podobnie ... Któryś z elementów wkładki zamka został uszkodzony. Potrzebny będzie zestaw naprawczy VW ewentualnie Skody Octavia. Też pasuje. Tu jest cała instrukcja jak "dobrać" się do wkładki ...
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=175564
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=175564
Najpierw trzeba sprawdzić co się uszkodziło, bo ceny są różne, w zależności od zawartości. Ja za swój zestaw, płetwa +sprężynka + taka ... hmmm ... korona, dałem z przesyłką 30 zł. Oczywiście najlepiej kupować w ASO, bo nie płacisz za przesyłkę.mygosia pisze:Czy moze sie ktos orientowac ile taki zestaw moze kosztowac [nie chcialabym przeplacic].
- mosiek2206
- Mały gagatek
- Kontakt:
Według mnie to ułamał ci się jeden z tych języczków które pociągają dźwignie odpowiadającą za zabezpieczenie zamka na foto niżej widać które to.
i zamiast płacić po 30 zł w aso to chyba lepiej będzie ci kupić klamkę jakiś zamiennik chyba niecałe 15 zł i wymienić tylko ten element.
Upsss chyba się zapedziłem bo to nie do Mk2 tylko MK4 sorki.
i zamiast płacić po 30 zł w aso to chyba lepiej będzie ci kupić klamkę jakiś zamiennik chyba niecałe 15 zł i wymienić tylko ten element.
Upsss chyba się zapedziłem bo to nie do Mk2 tylko MK4 sorki.
Ostatnio zmieniony wt sty 12, 2010 19:01 przez mosiek2206, łącznie zmieniany 1 raz.
Mosiek