pieburg 2e2 - dlugo chodzi na ssaniu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
pieburg 2e2 - dlugo chodzi na ssaniu
problem jest taki ze teraz jak jest zimno na polu to po zapaleniu auta caly czas silnik idzie na ssaniu dopoki temperatura silnika nie podniesie sie do polowy skali na zegarach, tak to ma byc czy cos jest zwalone? mozna jakos wogole "wylaczyc" ssanie albo zmniejszyc obroty na ssaniu?
- Paweł Marek
- V.I.P.
to nic nie damakx pisze: maleńka śrubka na imbusa możesz ja troche podkręcić
sasquatch, skrócisz działanie ssania jak poluzujesz na kopułce po prawej stronie 3 śróbki na jej obwodzie i przekręcisz ją w lewo troszkę, jeśli przesadzisz to będzie poszarpywał na zimnym.
Napisz jeszcze jakie sa obroty po rozgrzaniu silnika, to ważne, może tylko potrzeba regulacji, albo uwalony jest zawór elektroczasowy taki okrągły. I jakie obroty masz teraz na ssaniu na samym początku po zapaleniu, i czy spadają po chwili , opisz to dokładniej.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
ja u siebie zeby zmiejszyc czas ssania wykreciłem element rozszerzalny obróciłem 2 obroty i czpien dalej sie wysuwał szybciej zmniejszał obroty juz tak długo na ssaniu nie chodził a ty Paweł Marek o jakiej kopułce mówisz chodzi ci o automatyczne urządzenie rozruchowe ?
BYŁ GOLF 2 JEST PASSAT B5 1,9 TDI 115KM
-
- Użytkownik
- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.
sasquatch, ale tym nie zmieniasz w wyraźny sposób obrotów, to nie do tego służy. Kopułka ma swój znaczek na który jest ustwiana fabrycznie. Kręcąc nią w lewo skracasz czas po którym przepustnica rozruchowa stanie do pionu, tym samym mieszanka przestanie być wzbogacana. A obroty zależą od kilku rzeczy. Nie bardzo będę setny raz opiisywał działanie wszystkich poszczególnych elementów gaźnika odpowiedzialnych za ssanie które współpracujką ze sobą. Są opisy w necie np : "niedomagania Pierburga 2E2" prosze najpierw poczytać.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Użytkownik
- Auto: mk2
- Silnik: vr6
- Kontakt:
pawsko777 pisze:mam podobny problem a mianowicie to nie dziala mi ssanie mozna to czyms zastapic? i tez mam problem z tym ze jak silnik sie zagrzeje to rosna obroty silnika. prosze o pomoc.samochod to golf 2 1.3 na gazniku
ja odpiołem przewód podcisnieniowy od siłownika pull down ten z przodu zaraz pod obudową filtra idzie on pod gażnik do siłownika tez nie miałem obrotów podpiołem przewód ssanie jest ale też jest na zagrzanym silniku obroty 3tyś odpiołem i niema tego i tego pale normalnie niamam żadnych problemów przynajmniej narazie spróbuj
to na fotce widac co albetr1973wrzucił to co jest zaznaczone na czerwono to wyrzej ten okrągły czarny idzie od niego przewód i wchodzi po spód gaznika tylko odemnie wychodzi od górnego wyjscia siłownika a na fotce jest pokazane ze od dolnego odpiołem go i nimam ssania i niemam go też na zagrzanym silnik spróbuj zobaczysz
Ostatnio zmieniony czw sty 14, 2010 19:40 przez szczepan69, łącznie zmieniany 3 razy.
-
- Użytkownik
- Auto: mk2
- Silnik: vr6
- Kontakt: