Problem z otworzeniem samochodu z centralnym zamkiem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Problem z otworzeniem samochodu z centralnym zamkiem
Witam. nie wiem czy był na forum zamieszczony ten problem a mianowicie: jestem posiadaczem VW mk3 3-drzwiowy. Autko stoi caly czas na dworze a więc teraz warunki pogodowe nie bardzo no i taka kwestia, że ostatnio padł mi akumulator i nie mialem czasu zeby go podladowac. Dzis przy próbie otworzenia (zamek centralny) migaja mi tylko awaryjne lecz otworzyc sie nie da. Proszę o pomoc
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
no mam od pasażera tylko. A nie ma znaczenia ze akumulator padł? Tyle że próbowałem kluczykiem ale namarzł i nie bardzo przekreca :/ jakies sposoby na odmrozenie?
Ostatnio zmieniony czw sty 14, 2010 18:24 przez malee11, łącznie zmieniany 1 raz.
Najprościej - odmrażaczem... za 5 złotych kupisz w każdym supermarkecie albo sklepie motoryzacyjnym. Wkładasz dyszę odmrażacza we wkładkę zamka, naciskasz, czekasz chwilę i gotowe. A jeśli zamarzł Ci zamek z wierzchu to trzeba skrobać... ale rozważnie, żebyś nie podrapał niczego.
Ostatnio zmieniony czw sty 14, 2010 18:33 przez msvox, łącznie zmieniany 1 raz.
Kupię skrzynię biegów do mk3 1.8 ABS
HW97k+BT3-9x40E
VWG3 1.9TDI
HW97k+BT3-9x40E
VWG3 1.9TDI