1) Wstawić do zaprzyjaźnionego i ogrzewanego garażu;
2) Podmuchać na czujnik temperatury zewnętrznej jakimś urządzeniem typu damska suszarka do włosów tak by mu "zrobiło się" cieplej (tylko bez przesady!). Czujnik jest umieszczany w różnych miejscach, zależy to od modelu.
Climatronik nie steruje prędkościa wentylatorów
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- wistul
- Nowicjusz
- Kontakt:
testy robione samodiagnoza jak napisalem wyzej też i nie pomogło to niestety.
Ustawiając temp na 22 stopnie i wcisniecie przycisku AUTO włacza sie automatycznie srednia prędośc wentylatorów i tak pozostaje - wieje zimnym. Robie to prz zimnym silniku.
U kolegi w A3 '96 w takiej sytuacji prędkosc wentylatorów jest zerowa albo minimalna. Jak silnik sie nagrzewa to prędkośc wentylatorów wzrasta a u mnie nie.
Aha u mnie jak mam AUTO to nadal moge sterować prędkością wentylatorów ręcznie! u was też tak jest ?
Jedynie jak ustawie minimalna albo maksymalna prędkośc went. to AUTO sie wyłącza! - a u was ?
Ustawiając temp na 22 stopnie i wcisniecie przycisku AUTO włacza sie automatycznie srednia prędośc wentylatorów i tak pozostaje - wieje zimnym. Robie to prz zimnym silniku.
U kolegi w A3 '96 w takiej sytuacji prędkosc wentylatorów jest zerowa albo minimalna. Jak silnik sie nagrzewa to prędkośc wentylatorów wzrasta a u mnie nie.
Aha u mnie jak mam AUTO to nadal moge sterować prędkością wentylatorów ręcznie! u was też tak jest ?
Jedynie jak ustawie minimalna albo maksymalna prędkośc went. to AUTO sie wyłącza! - a u was ?
Ostatnio zmieniony pt sty 15, 2010 10:50 przez wistul, łącznie zmieniany 3 razy.