witam
mam problem z golfem 4 1.6 akl rano cieżko odpala a jak odpali od razu gaśnie trzeba go kilka minut przygazować żeby nie zgazł (komputer pokazał błąd biegu jałowego )co trzeba wymienić ?dodam że po odłączeniu czujnika temperatury samochód odpala troche lepiej wymieniłem czujnik temperatury i nic nie dało obroty trzymają sie 1000 do 1200 i żadko kiedy chcą zejśc niżej .Prosze o pomoc
ciężko odpala i od razu gaśnie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
stonefree pisze:komputer pokazał błąd biegu jałowego
vag pokazał czujnik połozenia biegu jałowego G88 chyba jak dobrze pamiętam. Wcześniej nie miałem tego błedu dopiero sie pojawił po wymianie czujnika wałka rozrządu raz juz wymieniłem przepustnice ale nie wiem czy mnie w h... nie zrobił mechanik a starej od niego nie wziąłem wogóle nie pomyślałem.Zmieniłem mechanika i troszke zaczał mi naprawiac samochód Początki zaczynały się od tego że odpalałem rano samochód i coś zaczeło strzelac spod kolektora gdy wciskałem pedał gazu to od razu gasł
- Jacek75
- Gadatliwa bestia
- Auto: Golf Variant MK5 1.4 TSI 122hp
- Silnik: CAXA
- Kontakt:
G188. Regulację cięgna przepustnicy robił? na priv maila to dostaniesz simos i silnik.
Ostatnio zmieniony ndz sty 17, 2010 16:26 przez Jacek75, łącznie zmieniany 1 raz.
TSI RULEZ. Retrofit: tempomat, lampki ostrzegawcze drzwi, TPMS, DRL, doświetlenie zakrętów; VCDS 11 kodowanie, kasowanie błędów.
-
- Nowicjusz