klapka cieple/zimne ( filtr powietrza)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
klapka cieple/zimne ( filtr powietrza)
Siemka. Czy klapka zimne/cieple bedaca cały czas na zimne ma wplyw na szybkosc grzania sie silnika?? tzn ze jak jest cały czas na zimne to wolniej sie grzeje??
-
- Nowicjusz
jak jest cały czas na zimne nie ma nic wspulnego , ja miałem cały cza na zimne i temperatura rosła normalnie a jak chciałem szybciej ochłodzić to na max -a dałem ogrzewanie i przyspieszyłem nawiew.
[ Dodano: 22 Sty 2010 16:54 ]
na szybkość nagrzewania ma wpływ owiewka dolna przedniego zdeżaka jak nie ma to ci płyn może zagotować wtedy nie wyłapuje powietrz na chłodnicę
[ Dodano: 22 Sty 2010 16:56 ]
zgadzam się z kolegą wyżej
[ Dodano: 22 Sty 2010 16:54 ]
na szybkość nagrzewania ma wpływ owiewka dolna przedniego zdeżaka jak nie ma to ci płyn może zagotować wtedy nie wyłapuje powietrz na chłodnicę
[ Dodano: 22 Sty 2010 16:56 ]
zgadzam się z kolegą wyżej
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
ale Ty mowisz chyba o klapce którą sterujesz suwakiem z kabiny a jak mi się wydaje, koledze chodzi o klapkę sterowaną podciśnieniowo która znajduje się w obudowie filtra powietrza. Na to wskazuje tytułnie gdyz powietrze przelatuje obok nagrzewnicy i nie ochladza jej
Jesli uwazacie ze ta klapka nie wplywa na szybkosc dochodzenia silnika do wlasciwej temp pracy to chetnie uslyszę Wasze wytlumaczenie po co ona sie tam znajduje i po co ma za zadanie dawać ciepłe powietrze do silnika pobieranie znad koletora wydechowego a nie z zimne zza lampy:) ?
Ostatnio zmieniony pt sty 22, 2010 18:09 przez sas_gti, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Nowicjusz
- Paweł Marek
- V.I.P.