pytanie o ssanie

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

VW Golf II
Użytkownik
Użytkownik

pytanie o ssanie

Post autor: VW Golf II » ndz sty 24, 2010 20:50

Chyba udalo mi sie po czesc naprawic ssanie. I oto moje pytanie: Jak auto zachowuje sie na ssaniu?? 1.6 PN Pierburg 2EE

w szukajce sa informacje na teamt braku ssania a nie ma jak powinno sie zachowac auto.
Ostatnio zmieniony ndz sty 24, 2010 20:50 przez VW Golf II, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Robson83
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Robson83 » ndz sty 24, 2010 21:22

Ssanie umozliwia prace zimnego silnika. Jak w obecnych mrozach odpalisz silnik i bez pomocy dodawania noga gazu silnik pracuje na wolnych obrotach to znaczy ze ssanie dziala prawidlowo.Z uszkodzonym saniem musial bys noga podtrzymywac obroty silnika

VW Golf II
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: VW Golf II » ndz sty 24, 2010 21:46

Robson83 pisze:Ssanie umozliwia prace zimnego silnika. Jak w obecnych mrozach odpalisz silnik i bez pomocy dodawania noga gazu silnik pracuje na wolnych obrotach to znaczy ze ssanie dziala prawidlowo.Z uszkodzonym saniem musial bys noga podtrzymywac obroty silnika
no ja mam tak ze cos tam porobilem i zostawilem go na jakies 2 godz na mrozie i jak odpalilem jaims cudem to obroty mailem na ponad 1,5 K i powoli spadaly z momentem rozgrzewania sie auta. i nie wiem czy tak ma byc czy nie.

Awatar użytkownika
Robson83
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Robson83 » ndz sty 24, 2010 22:46

Może troszkę za wysoko podskoczyły ale jeśli masz silnik na gazniku tń ok.Po rozgrzaniu powinyy spasc ponizej 1000obr. chyba że jest ręczna regulacja ssania. Nie wiem jak ten jest dokładnie w mk2. Ostatnie auto jakie miałem na gazniku to polenez co recznie regulowalem linke ssania

oldstaszek
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: oldstaszek » ndz sty 24, 2010 22:50

VW Golf II pisze:
Robson83 pisze:Ssanie umozliwia prace zimnego silnika. Jak w obecnych mrozach odpalisz silnik i bez pomocy dodawania noga gazu silnik pracuje na wolnych obrotach to znaczy ze ssanie dziala prawidlowo.Z uszkodzonym saniem musial bys noga podtrzymywac obroty silnika
no ja mam tak ze cos tam porobilem i zostawilem go na jakies 2 godz na mrozie i jak odpalilem jaims cudem to obroty mailem na ponad 1,5 K i powoli spadaly z momentem rozgrzewania sie auta. i nie wiem czy tak ma byc czy nie.
Tak ma być - początkowe obroty będą w tym przedziale i będą spadać - nawet skokowo.
decydują o tym czujniki i sterownik... :pub:

mojego auta jeszcze nie wyprodukowano...

VW Golf II
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: VW Golf II » ndz sty 24, 2010 23:19

miejmy nadzieje ze bedzie dobrze. dzieki za odp

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”