MK4 montaż orginalnych Xenon-ów
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
alanchef silniczki regulacji są takie same zarówno w lampach z przetwornicami na lampach jak i w starszym typie z przetwornicami na kablach.
To co Ci wcześniej pisałem to jest metoda na podłączenie regulacji lamp z kabiny za pomocą pokrętła od regulacji zwykłych lamp.
Co do układu samopoziomowania xenonów - tak jak jest w aucie z instalacją pod oryginalne xenony to potrzebowałbyś 2 czujniki poziomu wraz z elementami montażowymi (jedne przy lewym kole z przodu i jedne przy lewym kole z tyłu). Dodatkowo instalacja elektryczna od czujników poziomu do lewej lampy i od lewej lampy do prawej lampy, oraz wpięcie się w złącze diagnostyczne Linia K i w sygnał prędkości GALA.
Tak więc decyzja sposobu wykonania należy do Ciebie
To co Ci wcześniej pisałem to jest metoda na podłączenie regulacji lamp z kabiny za pomocą pokrętła od regulacji zwykłych lamp.
Co do układu samopoziomowania xenonów - tak jak jest w aucie z instalacją pod oryginalne xenony to potrzebowałbyś 2 czujniki poziomu wraz z elementami montażowymi (jedne przy lewym kole z przodu i jedne przy lewym kole z tyłu). Dodatkowo instalacja elektryczna od czujników poziomu do lewej lampy i od lewej lampy do prawej lampy, oraz wpięcie się w złącze diagnostyczne Linia K i w sygnał prędkości GALA.
Tak więc decyzja sposobu wykonania należy do Ciebie
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
a co możne być przyczyna ze lampy się nie włączają za pierwszym razem. zamontowałem ori xenon na zwykłej instalacji (gniazda w lampach pochodzą ze zwykłych lamp). wszystko chodzi nawet regulacja jest na 2 lampach. żarniki nowe. jak rano odpalam auto i włączę światła to zapala się jedno (nie zawsze to samo) coś czytałem ze dodatkowe napięcie trzeba poprowadzić z aku czy to prawda?
Fiat Croma 94r 2,0T -> 1.9Tdi
Golf IV 98r 1.9 Sdi
A6 C4 96r 2.5 Tdi
Golf IV 01r 1.9 Tdi
Golf IV 98r 1.9 Sdi
A6 C4 96r 2.5 Tdi
Golf IV 01r 1.9 Tdi
Nic nie musisz dodatkowego prowadzić.pawelm20 pisze:coś czytałem ze dodatkowe napięcie trzeba poprowadzić z aku czy to prawda?
Przy takiej przeróbce wystarczą kable, które masz w instalacji.
Stawiałbym na żarniki do wymiany lub przetwornice.pawelm20 pisze:wszystko chodzi nawet regulacja jest na 2 lampach. żarniki nowe. jak rano odpalam auto i włączę światła to zapala się jedno (nie zawsze to samo)
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
jak już pisałem wcześniej żarniki nowe , na starych działo się to samo. problem pojawia się tylko rano (czyt. po dłuższym postoju). jak już rano po kilku lub kilkunastu razach włączenia i wyłączenia załapią 2 to za każdym razem działają bez problemu.Kamel pisze:Stawiałbym na żarniki do wymiany
Golf IV 98r 1.9 Sdi
A6 C4 96r 2.5 Tdi
Golf IV 01r 1.9 Tdi
Golf IV 98r 1.9 Sdi
A6 C4 96r 2.5 Tdi
Golf IV 01r 1.9 Tdi
Nie doczytałem o tych nowych żarnikachpawelm20 pisze:. jak już rano po kilku lub kilkunastu razach włączenia i wyłączenia załapią 2 to za każdym razem działają bez problemu.
W takim razie zostają przetwornice.
Obecnie mamy mrozy i przetwornice narażone są na niskie temperatury. Być może jak trochę pojeździsz to w komorze silnika robi się cieplej i problem znika.
Tak więc:
1. Czy jak było cieplej też się to działo?
2. Masz ori xenon, ale z ori przetwornicami czy z jakimiś chińskimi?
Ewentualnie sprawdziłbym wszystkie styki we wtyczkach czy nic nie zaśniedziało.
Bo nic dodatkowego na 100% nie trzeba ciągnąć (mam oczywiście na myśli zwykłą przeróbkę bez samopoziomowania).
golfik po 2 miesiącach naprawy ( malowanie , rozrząd, dodatki) w czwartek został dopiero zarejestrowany. ori xenon został dołożony wiec nie mam porównania jak było/ będzie w cieplejsze dni. co do ciepła w komorze silnika to nie ma nic do tego bo bez odpalania motoru dzieje się identycznie ( jak załapie to już się zapalają bez problemu). a czy przetwornice chińskie czy ori to się nie znam jutro muszę sprawdzić i napisze co i jak.Kamel pisze:1. Czy jak było cieplej też się to działo?
Golf IV 98r 1.9 Sdi
A6 C4 96r 2.5 Tdi
Golf IV 01r 1.9 Tdi
Golf IV 98r 1.9 Sdi
A6 C4 96r 2.5 Tdi
Golf IV 01r 1.9 Tdi
Sprawdź czy przetwornice są oryginalnie przykręcane z tyłu lampy (na 3 śrubach) czy jakieś dokładane. Chińskie to wiem, że na mrozie bardzo często dają ciała. Ja mam ori i - odpukać - jak na razie nie miałem z nimi problemu. Jedyne co, to dziwne, że obie nawalają na raz..pawelm20 pisze:a czy przetwornice chińskie czy ori to się nie znam jutro muszę sprawdzić i napisze co i jak.
przetwornice bez sprawdzania wiem ze są przykręcane z tylu. ciekawi mnie to ze jak już "rano" zabłysną to przez cały dzień nie ma z nimi problemu...
wiec tak jak wcześniej po kilkudniowej obserwacji wychodzi na to ze jak włączę rano samochód i pochodzi 2-3 min i zapalam lampy to jest wszystko ok a jak zapalam lampy zaraz po włączeniu silnika (np. 10 sek.) to zapala się tylko jedna. muszę podłączyć 2 aku bo to może jego wina ze nie daje prądu czy coś.
wiec tak jak wcześniej po kilkudniowej obserwacji wychodzi na to ze jak włączę rano samochód i pochodzi 2-3 min i zapalam lampy to jest wszystko ok a jak zapalam lampy zaraz po włączeniu silnika (np. 10 sek.) to zapala się tylko jedna. muszę podłączyć 2 aku bo to może jego wina ze nie daje prądu czy coś.
Ostatnio zmieniony sob lut 06, 2010 16:55 przez pawelm20, łącznie zmieniany 1 raz.
Golf IV 98r 1.9 Sdi
A6 C4 96r 2.5 Tdi
Golf IV 01r 1.9 Tdi
Golf IV 98r 1.9 Sdi
A6 C4 96r 2.5 Tdi
Golf IV 01r 1.9 Tdi
podlaczenie lamp ksenonowych
witam wszystkich
mam taki maly problem czytam i czytam ale nie moge znalesc konkretnej wypowiedzi
otoz mam takie lampy i chcialbym je podlaczyc pod instalacje ktora nie miala ksenonow, ale nie wiem do czego jest ta 4 pinowa wtyczka, to ze musze zrobic przejsciowke z 10 pinow na 12 to juz mniej wiecej ogarniam ale pojecia nie mam co zrobic z ta 4 pinowa
prosze o jakas pomoc
pozdrawiam
mam taki maly problem czytam i czytam ale nie moge znalesc konkretnej wypowiedzi
otoz mam takie lampy i chcialbym je podlaczyc pod instalacje ktora nie miala ksenonow, ale nie wiem do czego jest ta 4 pinowa wtyczka, to ze musze zrobic przejsciowke z 10 pinow na 12 to juz mniej wiecej ogarniam ale pojecia nie mam co zrobic z ta 4 pinowa
prosze o jakas pomoc
pozdrawiam
- czajaa22
- Forum Master
- Kontakt:
on6222, 4 pinowa to automatyczne poziomowanie. Ty neistety tego nie zrobisz wiec nawet sie tym nie przejmuj trzeba obejsc automatyczne poziomowanie i zrobic sterowanie z kabiny. Musisz przerobic instalke wewnatrz lampy, popatrz i poszukaj na forum jest tego troche.
R TDI PROJECT IN PROGRES http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=62&t=127178&p=1414461#p1414461 NA SPRZEDAZ
on6222 zrób tak jak mówi czajaa22 i ją olejon6222 pisze:ale pojecia nie mam co zrobic z ta 4 pinowa
prosze o jakas pomoc
Bez montażu samopoziomowania interesują Cię tylko wtyczki 12-pinowe.
Co do sposobu podłączenia lamp to są dwa..
Albo robisz przejściówki z 10-pin na 12-pin, albo przerabiasz instalację lampy od razu pod 10-pin np. ze starych lamp. Oba sposoby są opisane na forum - chociażby na poprzedniej stronie.
Ostatnio zmieniony pt lut 12, 2010 22:17 przez Kamel, łącznie zmieniany 1 raz.
- czajaa22
- Forum Master
- Kontakt:
on6222, regulacja nie bedzie dzialala do tego trzeba przerobic wewnetrzna instalacje lampy xeno. Jesli chcesz plug&play to kup sobei adaprety z 12 pinow na 10 i nei ebdziesz musial robic nic do tego na forum jest jak przerobic instalke lampy zeby dzialala regulacja z kabiny.
Ile za kiere chcesz?
Ile za kiere chcesz?
Ostatnio zmieniony pt lut 12, 2010 23:21 przez czajaa22, łącznie zmieniany 1 raz.
R TDI PROJECT IN PROGRES http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=62&t=127178&p=1414461#p1414461 NA SPRZEDAZ
Witam.
Mam pytanie chciałbym założyć do swojego Golfa xenony i nie wiem czy dobrze wybiore bo nie jestem dobrze zorientowany czy one beda dobre mam upatrzone na allegro http://www.allegro.pl/item897188538_xen ... s_hid.html
http://www.allegro.pl/item911067898_zes ... ml#gallery
i nie wiem które bedą lepsze możecie mi pomóc? Może macie jakieś inne propozycje??
Pozdrowionka
Mam pytanie chciałbym założyć do swojego Golfa xenony i nie wiem czy dobrze wybiore bo nie jestem dobrze zorientowany czy one beda dobre mam upatrzone na allegro http://www.allegro.pl/item897188538_xen ... s_hid.html
http://www.allegro.pl/item911067898_zes ... ml#gallery
i nie wiem które bedą lepsze możecie mi pomóc? Może macie jakieś inne propozycje??
Pozdrowionka