Problem z uchwytem na kubki w Golfie IV
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z uchwytem na kubki w Golfie IV
Witam wszystkich serdeznie.
Mam problem z montazem uchwytu na kubki w Golie IV, chodzi mi o uchwyt znajdujacy sie nad radiem, otoz niedawno kupilem w/w uchwyt podobno pasujacy do golfa IV, przy probie montazu zauwazylem ze czesc jest za dluga w porownaniu do miejsca jakie jest przeznaczone. Wysteje ok 0.5cm po wlozeniu, zauwazylem ze dobija do tylnej sciany i nie wchodzi dalej, Stad moje pytanie. Czy byly rozne wersje uchwytow na kubki produkowane do Golfa IV? Na czesc jaka kupilem widnieje nabita data z 2009 roku, czesc oryginalna z oznaczeniami Volkswagena.
Pozdrawiam.
Mam problem z montazem uchwytu na kubki w Golie IV, chodzi mi o uchwyt znajdujacy sie nad radiem, otoz niedawno kupilem w/w uchwyt podobno pasujacy do golfa IV, przy probie montazu zauwazylem ze czesc jest za dluga w porownaniu do miejsca jakie jest przeznaczone. Wysteje ok 0.5cm po wlozeniu, zauwazylem ze dobija do tylnej sciany i nie wchodzi dalej, Stad moje pytanie. Czy byly rozne wersje uchwytow na kubki produkowane do Golfa IV? Na czesc jaka kupilem widnieje nabita data z 2009 roku, czesc oryginalna z oznaczeniami Volkswagena.
Pozdrawiam.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Z numeru wychodzi że jest to element do MK4. Co do montażu to mam gdzieś filmik instruktażowy, zaraz poszukam i wrzucę chociaż pewnie niewiele pomoże...na filmiku jest to bezproblemowe;)
[ Dodano: 14 Sty 2010 10:48 ]
http://rapidshare.com/files/335083084/M ... a.MOV.html
[ Dodano: 14 Sty 2010 10:48 ]
http://rapidshare.com/files/335083084/M ... a.MOV.html
Musi pasować, nie ma innej opcji..Ron2n pisze:Oto wszystko co jest nabite na plastikowej czesci elementu:
Nie było ramek konsoli do uchwytu i bez uchwytu na napoje.
Jedyne rozgraniczenie to na ramki z czarnymi (stałymi listewkami) i na ramki ze zdejmowalnymi listewkami (drewno, alu, carbon).
Spróbuj wyjąc półeczkę i sprawdź czy z tyłu nic Ci go nie blokuje. Może jakieś kable tam wlazły i dlatego brakuje Ci miejsca.
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
Dzisiaj znow walczylem z tm uchwytem, no i nic nie wskoralem, rzeczywiscie sa kable idace gora, jeden to kabel od wlacznika nawiewu na szybe, a drugi to kabel od wlacznika swiatel awaryjnych ale te kable nie zawadzaja o wkladany element. Sprawdzilem dzisiaj ze rzeczywiscie jest za malo miejsca, za krotka kieszen na ten element, badz element jest zbyt dlugi, sprawdzilem to w nastepujacy sposob, posmarowalem pasta do zebow tylna scianke modulu na kubki i wlozylem go do kieszeni nad radiem, po wyciagnieciu modulu zajrzalem do srodka i rzeczywiscie, na tylnej sciance kieszeni byla odbita pasta, wiem ze to prymitywny sposob ale jak juz wczesniej pisalem element dotyka do samego konca a mimo to zewnetrzna czesc wystaje o 0.5cm. Czy mozliwe jest aby element wyprodukowany w polowie 2009 nie pasowal do Golfa z 98'? chociaz numery tego elementu wskazuja ze jest on do Golf'a czworki.
mozliwe bo sa 2 rodzaje uchwytow i nie zawsze pasuja starsze do nowszego auta i na odwrot. Jak masz z 98 roku a nie pausje to pewnie wyglada tak:Ron2n pisze:Dzisiaj znow walczylem z tm uchwytem, no i nic nie wskoralem, rzeczywiscie sa kable idace gora, jeden to kabel od wlacznika nawiewu na szybe, a drugi to kabel od wlacznika swiatel awaryjnych ale te kable nie zawadzaja o wkladany element. Sprawdzilem dzisiaj ze rzeczywiscie jest za malo miejsca, za krotka kieszen na ten element, badz element jest zbyt dlugi, sprawdzilem to w nastepujacy sposob, posmarowalem pasta do zebow tylna scianke modulu na kubki i wlozylem go do kieszeni nad radiem, po wyciagnieciu modulu zajrzalem do srodka i rzeczywiscie, na tylnej sciance kieszeni byla odbita pasta, wiem ze to prymitywny sposob ale jak juz wczesniej pisalem element dotyka do samego konca a mimo to zewnetrzna czesc wystaje o 0.5cm. Czy mozliwe jest aby element wyprodukowany w polowie 2009 nie pasowal do Golfa z 98'? chociaz numery tego elementu wskazuja ze jest on do Golf'a czworki.
Jak znajde fotke tego wlasciwefgo to wrzuce i sobie obczaisz
[ Dodano: 21 Sty 2010 11:44 ]
a to jest taki jak powinienes miec :
[img]http://www.bicker.republika.pl/av.gif[/img]
Był [b]MK4 - AKL[/b]
Teraz jest [b]A6 - APU[/b]
Bedzie [b]MK4 GTTDI[/b]
Był [b]MK4 - AKL[/b]
Teraz jest [b]A6 - APU[/b]
Bedzie [b]MK4 GTTDI[/b]