Wysokie spalanie w 1.3i
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Wysokie spalanie w 1.3i
Witam kupiłem ostatnio golfa mk2 1990 1.3 na wtrysku. Przy pierwszym mierzeniu wyszło mi spalanie 14.5 litra
drugi pomiar pokazał to samo. Moja jazda to 100% miasto no ale bez przesady. Ponadto gdy auto już się nagrzeje zaczyna tracić obroty na jałowym biegu i gaśnie muszę dodawać gazu jak np. stoję na światłach. Być może to ma jakiś związek ze sobą. Proszę o pomoc.

Skoro niedawno go kupiłes zacząłbym od wymiany filtrów, płynów ale przede wszystkim świec. One mają wpływ na spalanie,wiem, bo też mi duzo palił...
Co do nagrzewania sie silnika i wyskokiego spalania winny moży termostat. Gaśniecię na wolnych obrotach to kwestia regulacji śróbki ( chyba 8 ) przy przepustnicy. Przynajmniej to wystarczyło w moim przypadku
[ Dodano: 12 Lut 2010 15:01 ]

[ Dodano: 12 Lut 2010 15:01 ]
Też może być dziejo,dziejo pisze:czujnik temperatury- sonda lambda - i sprawdzenie wtrysków

Ostatnio zmieniony pt lut 12, 2010 16:02 przez Danijel, łącznie zmieniany 1 raz.
Cos dla ciebie kolego http://www.data.com.pl/2_...h/swiece_2.html , A mianowicie zgodze sie z resztą sprawdz wtryski , sonde albo czujnik temperatury. Podjechał bym na kompa i działał dalej
Akceptuje swoje pasje i raduje się nimi z całego serca. Kocham to co robie od dziecka i codziennie uczę się czegoś nowego "Mechanika"
- Paweł Marek
- V.I.P.
Student008, wymiana filtrów kabli świec po pierwsze. Potem regulacja - zasada jak w gaźniku: śróba od składu na przepływomierzu, od obrotów przy wtrysku reguluje się z odpięta sondą. Kontrola zaworu podnoszącego obroty na zimnym (szczegóły w szukajce na dole). Dopiero jeśli nie pomoże to dalsze testy.
sorki ale w NZ to najwyżej może sobie po kompie przejechaćoldi90 pisze:Podjechał bym na kompa i działał dalej
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Nowicjusz