Pompa wspomagania
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Montrey1990
- Ma gadane
- Auto: Golf 4 1.9TDi
- Silnik: ALH
- Kontakt:
Pompa wspomagania
Dzisiaj przytrafil mi sie taki problem iz jechalem i gdy dojechalem do krzyzowki i chcialem skreci nie moglem musialem krecic 2 rekami otwarlem maske patrze a mi wylecialo kolanko aluminiowe z pod pompy i teraz tak co zrobic zeby to znowu mi nie wylecialo? nie jest to ani przykrecane ani nic aby wepchniete na oring dodam ze wylecial mi caly plyn i mam 1.6 abu silnik pomocy
MONTREY xD
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
oldi90, rozwin moze swoja wypowiedz bo nie za bardzo nawiązuje do problemu 
To kolanko jest montowane na stałe, w ogóle dziwne że wypadło. Nie było tam czasem wczesniej wycieku?
Musisz wykręcić pompę , wyczyścić porobić fotki i może wtedy wymyśli się jakiś sensowny sposób naprawy. Tak w ciemno to ciężko coś doradzić.

To kolanko jest montowane na stałe, w ogóle dziwne że wypadło. Nie było tam czasem wczesniej wycieku?
Musisz wykręcić pompę , wyczyścić porobić fotki i może wtedy wymyśli się jakiś sensowny sposób naprawy. Tak w ciemno to ciężko coś doradzić.
- Przemo440
- Forum Master
- Kontakt:
tam nie ma oringu kolegonowy oring

miałem ten sam problem, musisz dokładnie wyczyścić i odtłuścić gniazdo w pompie i kolanko, kupić klej ja użyłem loctite 603, posmarować elemety i wcisnąć, poczekać aż się utwardzi założysz wąż i zalać olej, to kolanko to sailanie pompy nie ma tam ciśnienia, jak dobrze odtłuścisz to będzie trzymaćMontrey1990 pisze:ylecialo kolanko aluminiowe