Gaźnik MK2
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Gaźnik MK2
Witam, Wszystkich
teraz pytanie zakupiłem VW Golfa 1.6 gaźnik rok 90r. i....
mam problem z gaźnikiem z tego co szukałem w archiwum problemy dość popularne, czyli silnik sam wchodzi na obroty około 2500 tyś/min i często gęsto gaśnie w czasie jazdy mimo, że ciepły. Ale najważniejsze pytanie to:
Jak mam rozpoznać jaki mam gaźnik?
Czy z numeru nadwozia da się sprawdzić?
Czy na gaźniku jest gdzieś napisane?
Czy może być tak że jest napisne E2 a w rzeczywistości mam e2e?
Jaką mam moc silnika?
No to tyle jak będę wiedział jaki mam gaźnik to powinienem z archiwum sobie poradzić.
Drugie mniej ważne pytanie będę zakładał centralny zamek (wersja 3 dr) czy do tylnej klapy da się założyć uniwersalny siłownik?
Dzięki wielkie
teraz pytanie zakupiłem VW Golfa 1.6 gaźnik rok 90r. i....
mam problem z gaźnikiem z tego co szukałem w archiwum problemy dość popularne, czyli silnik sam wchodzi na obroty około 2500 tyś/min i często gęsto gaśnie w czasie jazdy mimo, że ciepły. Ale najważniejsze pytanie to:
Jak mam rozpoznać jaki mam gaźnik?
Czy z numeru nadwozia da się sprawdzić?
Czy na gaźniku jest gdzieś napisane?
Czy może być tak że jest napisne E2 a w rzeczywistości mam e2e?
Jaką mam moc silnika?
No to tyle jak będę wiedział jaki mam gaźnik to powinienem z archiwum sobie poradzić.
Drugie mniej ważne pytanie będę zakładał centralny zamek (wersja 3 dr) czy do tylnej klapy da się założyć uniwersalny siłownik?
Dzięki wielkie
co do centralnego w klapie to potrzebujesz całego zamka od tylnej klapy zmozliwoscia zamontowania cetralnego (siłownik mzoe byc zwykły)
co do mocy to zalezy co masz RF (72KM) PN (70) czy EZ (75)
na gaźniku jest napisane jaki to o ile dobrze pamietam, ale po nr nadwozia da sie na 100% rozpoznac, z resztą w dowodzie powinno byc napisane, rf pn albo ez - sprawdz
na gaźniku jest napisane jaki to o ile dobrze pamietam, ale po nr nadwozia da sie na 100% rozpoznac, z resztą w dowodzie powinno byc napisane, rf pn albo ez - sprawdz
-
- Ma gadane
- Kontakt:
jeśli chodzi o pierwszą część rozumiem, że po za siłownikiem od centralnego zamka musze jeszcze zmienić zamek od tylnej klapy z samochodu, który był wyposażony w centralny zamek??Quatro7 pisze:co do centralnego w klapie to potrzebujesz całego zamka od tylnej klapy zmozliwoscia zamontowania cetralnego (siłownik mzoe byc zwykły)
druga część dalej nie wiem, jutro może będę miał chwilke na zerknięcie na gaźnik, ale jak do tej pory to nie kumam ja nic takiego:
w dowodzie nie mam po za mocą 51, kW i nr nadwozia WVWZZZ1GZMW111111 jakbym mógł jeszcze prosić o pomoc w tej sprawie, a i jeszcze pytanie czy takie coś jak potencjometr przepustnicy jest do dostania w sklapie jako część nowa (mam na myśli sklepy motoryzacyjne a nie ASO ) thxw dowodzie powinno byc napisane, rf pn albo ez
wybaczcie laik ze mnie teraz zajrzałem w karte pojazdu ma PN ale ile to nie wiem do mnie trzeba po polskiemu że chodzi o nr silnika PN277244 i teraz wiadomo jaki mam gaźnik ??
- KamilW
- Forum Master
- Kontakt:
no czyli masz chlopie 2ee... czyli jesli ci obroty faluja to moze byc (kosztowny) problem z naprawa.... bo to skomplikowane ustrojstwo... ale tu niech sie wypowiedza znawcy tematu (pozdrawiam wszystkich wlascicieli pierburgow) A tak dla pamieci : dwie pierwsze litery w numerze silnika to jego oznaczenie i to zorientowanemu czlowiekowi mowi niemalze wszystko o twoim samochodzie Pozdrawiam