brak swiateł mijania
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
brak swiateł mijania
Witam co może być przyczyną braku swiateł mijania swiecą sie cały czas drogowe i nie da sie ich wyłąćzyć i jeszcze chciałem zapytać który przekaźnik tym steruje numer albo umiejscowienie .
[ Dodano: 17 Lut 2010 22:17 ]
Mozliwe jest pomieszanie wiazki jak ktos moze to niech mi napisze do czego ma isc w kostce bezpiecznikow żółto czarny kabel bo mam go wypietego i gdzie go wpiać trzeba??
[ Dodano: 17 Lut 2010 22:17 ]
Mozliwe jest pomieszanie wiazki jak ktos moze to niech mi napisze do czego ma isc w kostce bezpiecznikow żółto czarny kabel bo mam go wypietego i gdzie go wpiać trzeba??
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
We wtyku przełącznika świateł ma być wpięty także żółty przewód - to światła mijania właśnie i stąd nie świecą.
Do styku 56 ma przychodzić biało-czarny, do 56a biały, do 56b żółty a do 30 czerwony. Powinny być tam oznaczenia.
Do styku 56 ma przychodzić biało-czarny, do 56a biały, do 56b żółty a do 30 czerwony. Powinny być tam oznaczenia.
Ostatnio zmieniony śr lut 17, 2010 23:52 przez Zico63b, łącznie zmieniany 1 raz.
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
No, to są do przednich przeciwmgłowych.
Kostka świateł do manetek ma kolory które podałem.
W tym wtyku są interesujące kable.
Jest to dla wiązki po 90 roku. Jednak układ i kolory są takie same od Golfa 1 do Golfa 4, różni sie tylko wzór kostek, czasem (np. w Golf3) dochodzą w kostce przewody świateł postojowych, co jednak dla nas nie ma znaczenia.
Czy jednak awaria nie jest gdzie indziej?
P.S.: Przydała by się fotka.
A to wersja 88'
Kostka świateł do manetek ma kolory które podałem.
W tym wtyku są interesujące kable.
Jest to dla wiązki po 90 roku. Jednak układ i kolory są takie same od Golfa 1 do Golfa 4, różni sie tylko wzór kostek, czasem (np. w Golf3) dochodzą w kostce przewody świateł postojowych, co jednak dla nas nie ma znaczenia.
Czy jednak awaria nie jest gdzie indziej?
P.S.: Przydała by się fotka.
A to wersja 88'
Ostatnio zmieniony czw lut 18, 2010 00:33 przez Zico63b, łącznie zmieniany 3 razy.
jeszcze jedno nie wiem czy to ma znaczenie to jest stara wiazka z 89 rocznika a nie z 90 ta nowssza
[ Dodano: 17 Lut 2010 23:27 ]
ja mam starsza instalacje niz ta co podales
[ Dodano: 17 Lut 2010 23:31 ]
moze inaczej nie masz może oznaczenia puszki bezpiecznikow (tej starszej ) gdzie jaki kabel ma wejsc i z czym sie łączyć??
[ Dodano: 17 Lut 2010 23:35 ]
dokłądnie i wersje 88 posiadam ale boje sie ze jednak źle wpiołem którys kabel po swapie...
[ Dodano: 17 Lut 2010 23:27 ]
ja mam starsza instalacje niz ta co podales
[ Dodano: 17 Lut 2010 23:31 ]
moze inaczej nie masz może oznaczenia puszki bezpiecznikow (tej starszej ) gdzie jaki kabel ma wejsc i z czym sie łączyć??
[ Dodano: 17 Lut 2010 23:35 ]
dokłądnie i wersje 88 posiadam ale boje sie ze jednak źle wpiołem którys kabel po swapie...
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Tu jest opis:
http://translate.google.pl/translate?hl ... pl%26lr%3D
Może zabawny, bo to tłumaczenie przez automat Googla, ale da się zrozumieć.
http://translate.google.pl/translate?hl ... pl%26lr%3D
Może zabawny, bo to tłumaczenie przez automat Googla, ale da się zrozumieć.
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
To będzie wtyczka podobna jak kiedyś w "Maluchach", może gdzieś jeszcze wisi.
Jutro popatrzę do mych "archiwów" jak to tam jest popodłączane, może na coś trafię...
Jutro popatrzę do mych "archiwów" jak to tam jest popodłączane, może na coś trafię...
Ostatnio zmieniony czw lut 18, 2010 00:45 przez Zico63b, łącznie zmieniany 1 raz.
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Ta wtyczka, której nie ma - nas nie interesuje, to jest do wersji z np. korektorem wysokości reflektorów, św. dziennymi oraz dla wtrysku silnika.
Jutro jest zadanie: posprawdzać przy manetkach kable o podanych wcześniej kolorach ze styków 30, 56, 56a i 56b - kiedy w którym jest napięcie; potem zobaczymy.
Coś jest "porąbane" na przełączniku.
Tak jak na poniższym obrazku, wygląda układ zmiany drogowe/mijania. Jeśli tak nie jest u Kolegi, światła nie działają. Albo zamienione są wtyczki w manetkach (wówczas nie działa także jakiś inny układ, bo on także będzie miał "nie swoją" wtyczkę), albo coś z przewodami lub uszkodzona manetka. Z resztą, może daleko szukamy a zacięła się po prostu manetka?
Tymczasowo, proponuję zamienić miejscami przewód żółty z białym na żarówce, we wtyku każdego reflektora - będzie można jeździć bo będą mijania a nie drogowe.
A to ten wtyk, o którym powyżej:
Jutro jest zadanie: posprawdzać przy manetkach kable o podanych wcześniej kolorach ze styków 30, 56, 56a i 56b - kiedy w którym jest napięcie; potem zobaczymy.
Coś jest "porąbane" na przełączniku.
Tak jak na poniższym obrazku, wygląda układ zmiany drogowe/mijania. Jeśli tak nie jest u Kolegi, światła nie działają. Albo zamienione są wtyczki w manetkach (wówczas nie działa także jakiś inny układ, bo on także będzie miał "nie swoją" wtyczkę), albo coś z przewodami lub uszkodzona manetka. Z resztą, może daleko szukamy a zacięła się po prostu manetka?
Tymczasowo, proponuję zamienić miejscami przewód żółty z białym na żarówce, we wtyku każdego reflektora - będzie można jeździć bo będą mijania a nie drogowe.
A to ten wtyk, o którym powyżej:
Ostatnio zmieniony czw lut 18, 2010 09:19 przez Zico63b, łącznie zmieniany 4 razy.
Ja jak tak mialam to okazało sie ze manetka do wymiany byłapeter181 pisze:Witam co może być przyczyną braku swiateł mijania swiecą sie cały czas drogowe i nie da sie ich wyłąćzyć i jeszcze chciałem zapytać który przekaźnik tym steruje numer albo umiejscowienie .
viewtopic.php?f=87&t=252428" onclick="window.open(this.href);return false;