Wielki problem silnik AGU
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wielki problem silnik AGU
od niedawna dopadł mnie przykry problem a mianowicie w momencie wciśnięcia gazu do podłogi podczas przyśpieszania od ok 2500 tys obr silnik się dławi ewidętnie nie ma ochoty przyśpieszać i tak do końca zakresu obrotowego momentami słychać strzały spod maski(gazu oczywiście nie ma). Przepływomierz 100 % sprawny filtr paliwa wymieniony 15 tyś km temu filt powitrza wymieniony niedawno,świece 5 tyś km temu, turbo działa tak samo jak wcześniej przynajmniej akustycznie, spalanie według komputera wzrosło z 11.4 do 15.5 prosze HILFE!! silnik dla jasności to 1.8T AGU
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Witam na 100% padła Ci pompka paliwowa miałem identyczny problem , na vagu to Ci błędu nie pokaże, ale możesz zmierzyć ciśnienie paliwa.
Ostatnio zmieniony pt lut 26, 2010 21:59 przez andrzej gti, łącznie zmieniany 1 raz.
sonda jest dobra sprawdzalem vagiem, błedów brak,dolot szczelny
wlasnie podejrzewam pompe paliwowa bo silnik zachowuje sie jak by nie dostawal paliwa no i jak wczesniej nie slyszalem jej tak teraz troche ja slychac takze bede musial to zweryfikowac
wlasnie podejrzewam pompe paliwowa bo silnik zachowuje sie jak by nie dostawal paliwa no i jak wczesniej nie slyszalem jej tak teraz troche ja slychac takze bede musial to zweryfikowac
Ostatnio zmieniony pt lut 26, 2010 23:40 przez Tomasz, łącznie zmieniany 2 razy.