Nadmierne parowanie szyby
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- wojtek06061989
- Mały gagatek
- Kontakt:
Witam serdecznie wszystkich kolegów jestem nowy na forum mam golfa IV od tygodnia i tak mi strasznie parowały szyby że już bałem się że to jakiś topielec czy coś bo auto jest z Włoszech.... dzieki temu tematowi i świetnym instrukcją demontażu i montażu uporałem się z tym problemem oczywiście u mnie również był pęknięte to kółeczko teraz już wszystko złożyłem i zostaje czekać i sprawdzić czy już nie parują dodam że przedtem klapka była zablokowana w pozycji obieg zamknięty więc myślę że to rozwiąże mój problem od siebie dodam że warto pamiętać o tej t śrubce o której pisał prędzej jeden z kolegów ja nie doczytałem i zdrowo się namęczyłem z demontażem schowka... pozdrawiam serdecznie
WItam ponownie
Dzisiaj zacząlem robić koledze z silniczkiem v71.Ja już mam ten temat za sobą naszczęście.Ale mam inny problem.Mianowicie w golfie mojego kumpa pękło koło ale na pól jest całe potrzaskane.Znalazłem mu na allegro taki silniczek ale z passka B5 i nie wiem czy będzie on pasował.Czy może ktoś wie czy to jest to samo.
Dzisiaj zacząlem robić koledze z silniczkiem v71.Ja już mam ten temat za sobą naszczęście.Ale mam inny problem.Mianowicie w golfie mojego kumpa pękło koło ale na pól jest całe potrzaskane.Znalazłem mu na allegro taki silniczek ale z passka B5 i nie wiem czy będzie on pasował.Czy może ktoś wie czy to jest to samo.
Ostatnio zmieniony wt lut 16, 2010 20:41 przez Gogo_2008, łącznie zmieniany 3 razy.
- wojtek06061989
- Mały gagatek
- Kontakt:
u mnie ten 7 zaczep schowka też się ułamał niestety ale zauważyłem że dużo prościej sie montuje schowek bez niego a nie odstaje ani nie lata nic z powodu jego braku, dodam że szybki jak ręką odjął zero parowania fakt pomimo działania silniczka i kasowania błędu pojawia się on wciąż ale myślę że to może przez nieodpowiednie ustawienie tego trybiku... mniejsza z tym ważne że działa pozdrowienia dla forumowiczów
Kolego kiedys zakladalem owy temat na temat czy pasuje z Passata b5.Gogo_2008 pisze:WItam ponownie
Tak owy silniczek PRAWDOPODOBNIE pasuje. Reki uciac nie dam bo chcialem od rozbitego kumpla passka to zamienic ale sam mnie powiadomil ze mu paruja
Ostatnio zmieniony wt lut 23, 2010 14:08 przez Piotrus!, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam,
Tak jak w opisie na wcześniejszych stronach w końcu udało mi się dostać do tego silniczka, niestety u mnie w wersji angielskiej dostęp jest chyba jeszcze bardziej utrudniony przez bardzo grube wiązki kabli których nijak nie idzie odsunąć. Niestety silniczek podłączony na sucho ani drgnie, ale w środku nie wygląda na wyrobiony (to kółko zębate).Macie jakiś pomysł jak go sprawdzić inaczej czy w ogóle działa? Chociaż jak nikt nic nie odpisze zostawię to tak jak teraz jest czyli bez silniczka, otwarte na dostęp powietrza z zewnątrz - problem parowania powinien ustąpić mam nadzieję.
Dzięki za opisy, bardzo przydatne.
Pozdrawiam,
Łukasz
Tak jak w opisie na wcześniejszych stronach w końcu udało mi się dostać do tego silniczka, niestety u mnie w wersji angielskiej dostęp jest chyba jeszcze bardziej utrudniony przez bardzo grube wiązki kabli których nijak nie idzie odsunąć. Niestety silniczek podłączony na sucho ani drgnie, ale w środku nie wygląda na wyrobiony (to kółko zębate).Macie jakiś pomysł jak go sprawdzić inaczej czy w ogóle działa? Chociaż jak nikt nic nie odpisze zostawię to tak jak teraz jest czyli bez silniczka, otwarte na dostęp powietrza z zewnątrz - problem parowania powinien ustąpić mam nadzieję.
Dzięki za opisy, bardzo przydatne.
Pozdrawiam,
Łukasz
[size=125][color=black][b]VW Golf IV '03 1.9 GT TDI PD 96kW/130KM /silver metallic[/b][/color][/size]
Ustaw obieg otwarty (świeżego powietrza) to powinno przestać parować, na obiegu zamkniętym będą parowały szybyWaldek78 pisze:Witam serdecznie wszystkich kolegów jestem nowy na forum mam golfa IV od tygodnia i tak mi strasznie parują mi szyby a w szczególności tylne obieg mam na grzanie z komory silnika. podpowiedzcie mi proszę co to może być??
Mam cały czas na obiegu otwatym, tak jak napisałem wcześniej a szyby i tak mi parują. co to może być?Jazz_Blue pisze:Ustaw obieg otwarty (świeżego powietrza) to powinno przestać parować, na obiegu zamkniętym będą parowały szybyWaldek78 pisze:Witam serdecznie wszystkich kolegów jestem nowy na forum mam golfa IV od tygodnia i tak mi strasznie parują mi szyby a w szczególności tylne obieg mam na grzanie z komory silnika. podpowiedzcie mi proszę co to może być??
Jeżeli nie pomoże rada kolegi Jazz_Blue zapewne czeka cie to samo co mnie i wielu innych czyli dobranie się do silniczka v71, a wtedy musisz wrócić na początek posta i go przestudiować, naprawdę masa pomocnych informacji. PowodzeniaWaldek78 pisze:Witam serdecznie wszystkich kolegów jestem nowy na forum mam golfa IV od tygodnia i tak mi strasznie parują mi szyby a w szczególności tylne obieg mam na grzanie z komory silnika. podpowiedzcie mi proszę co to może być??
[size=125][color=black][b]VW Golf IV '03 1.9 GT TDI PD 96kW/130KM /silver metallic[/b][/color][/size]
Jeżeli nie pomoże rada kolegi Jazz_Blue zapewne czeka cie to samo co mnie i wielu innych czyli dobranie się do silniczka v71, a wtedy musisz wrócić na początek posta i go przestudiować, naprawdę masa pomocnych informacji. Powodzenia[/quote]
Z tego co wyczytałem to wnioskuję że silniczek u mnie chodzi bo słyszę różnicę przy załączniu obiegu wewnętrznego, jest to słyszalne i jest różnica między nawiewem. hm...
Z tego co wyczytałem to wnioskuję że silniczek u mnie chodzi bo słyszę różnicę przy załączniu obiegu wewnętrznego, jest to słyszalne i jest różnica między nawiewem. hm...
Silniczek może reagować, ale jak już jest wyrobiony to nie odblokuje obiegu i będzie wciąż cyrkulacja powietrza wewnętrznego.Jeżeli nie pomoże rada kolegi Jazz_Blue zapewne czeka cie to samo co mnie i wielu innych czyli dobranie się do silniczka v71, a wtedy musisz wrócić na początek posta i go przestudiować, naprawdę masa pomocnych informacji. Powodzenia
Ale wcześniej postaraj się wysuszyć samochód wewnątrz - być może jest zawilgocony i to jest przyczyną parowania.
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
ja robię zawsze tak samo i nigdy nie zaparowałyUmyj dobrze szyby, i dobrze go wywietrz (jak stoi pod dachem przy domu/w garażu, to nawet na noc zostawiaj otwarte/uchylone szyby) - u mnie wietrzenie skutkowało w zimie
Ostatnio zmieniony pt mar 26, 2010 19:44 przez prezesik25, łącznie zmieniany 1 raz.