Montaż tempomatu w MK4 TDI
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Witam wszystkich.
Zgodnie z waszymi radami w tym temacie kupiłem sobie tempomat i sam zrobiłem wiązkę. Gdy sprawdzałem wszystko na sucho to działało. Teraz jest zmontowane, i aktywowane Vagiem.
Ikonka się zaświeciła. Pedały sprzęgła, hamulca i gazu są widoczne dla tempomatu. Mam manetkę starszego typu i gdy wcisnę "plus" auto utrzymuje prędkość i mogę ją zwiększać. Ale minus mi nie zmniejsza prędkości.
Vag mi pokazuje to pole z % wciśniętego gazu a nie pole z funkcjami manetki.
Poradzi ktoś jak zmienić w vagu to pole żebym sobie określił gdzie mam błąd? Czy może da się na tej podstawie powiedzieć, że mam nie styk na konkretnym pinie?
Zgodnie z waszymi radami w tym temacie kupiłem sobie tempomat i sam zrobiłem wiązkę. Gdy sprawdzałem wszystko na sucho to działało. Teraz jest zmontowane, i aktywowane Vagiem.
Ikonka się zaświeciła. Pedały sprzęgła, hamulca i gazu są widoczne dla tempomatu. Mam manetkę starszego typu i gdy wcisnę "plus" auto utrzymuje prędkość i mogę ją zwiększać. Ale minus mi nie zmniejsza prędkości.
Vag mi pokazuje to pole z % wciśniętego gazu a nie pole z funkcjami manetki.
Poradzi ktoś jak zmienić w vagu to pole żebym sobie określił gdzie mam błąd? Czy może da się na tej podstawie powiedzieć, że mam nie styk na konkretnym pinie?
-
- srebrna strzała
- Kontakt:
Wg mnie nie łączy jeden przewód, a mianowicie:rokoski pisze:Ikonka się zaświeciła. Pedały sprzęgła, hamulca i gazu są widoczne dla tempomatu. Mam manetkę starszego typu i gdy wcisnę "plus" auto utrzymuje prędkość i mogę ją zwiększać. Ale minus mi nie zmniejsza prędkości.
manetka pin 3->filoetowo-czarna kostka pin 2
[ Dodano: 01 Mar 2010 08:26 ]
- niestety z tym Ci nie pomogę, u mni też tak pokazuje, pomimo prób na kilku wersjach Vag ciągle mam w %rokoski pisze:Vag mi pokazuje to pole z % wciśniętego gazu a nie pole z funkcjami manetki.
raku
-------------------------------------------------------
Materiały budowlane w Warszawie
Fotoporada jak zamontować tempomat w Golfie V
Panowie, co się dzieje że nie mogę wstawić załącznika winrar, mam gotowy opis i nie migę go wrzucić !!!
Witam!!!
W załączniku przesyłam link do mojego opisu jak zamonować tempomat w Golfie V
mam nadzieję że się komuś przyda, jeśli są jakieś błędy to proszę o informacje.
Jeśli wie ktoś jak to wstawić do działu z opisami to proszę to zrobić, link jest aktywny tylko 30dni
Pozdrawiam
http://www.sendspace.pl/file/d05c868f23f274a4ca058cb
W załączniku przesyłam link do mojego opisu jak zamonować tempomat w Golfie V
mam nadzieję że się komuś przyda, jeśli są jakieś błędy to proszę o informacje.
Jeśli wie ktoś jak to wstawić do działu z opisami to proszę to zrobić, link jest aktywny tylko 30dni
Pozdrawiam
http://www.sendspace.pl/file/d05c868f23f274a4ca058cb
- luki24
- Mały gagatek
- Kontakt:
Przeczytałem twój opis i z tego co rozumiem to w twoim zestawie nie było modułu gdyż masz kompa. A jeśli ktoś nie ma kompa to potrzebuje jeszcze zmienić moduł w kierownicy.
To u Ciebie zadanie sprowadzało się do przerzucenia manetki i podłączenia kabelka? A to jest jakiś zwykły przewód jednożyłowy ?
To u Ciebie zadanie sprowadzało się do przerzucenia manetki i podłączenia kabelka? A to jest jakiś zwykły przewód jednożyłowy ?
-
- srebrna strzała
- Kontakt:
luki24,
to się tyczy mojego opisu czy Wiesiek74, ?luki24 pisze:Przeczytałem twój opis i z tego co rozumiem to w twoim zestawie nie było modułu gdyż masz kompa. A jeśli ktoś nie ma kompa to potrzebuje jeszcze zmienić moduł w kierownicy.
raku
Zwykły pojedynczy kabelek zakończony pinami, modół tak czy tak jest, jak kupisz oryginalny zestaw to w nim jest wszysto, a co do wersji bez komputera to przawdopodobnie trzeba manetkę o innym numerze i wtedy wystarczy inaczej zaprogramować moduł kierownicy, ale to tylko moje domysły bo tak jak pisałem ja mam wersję z komputerem
Ostatnio zmieniony śr mar 03, 2010 12:28 przez Wiesiek74, łącznie zmieniany 2 razy.