linka licznika prędkosci
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
linka licznika prędkosci
Sprawa wyglada tak zmieniłem silnik, skrzynie biegów zostawiłem moja stara, wszystko działa bardzo dobrze lecz predkosciomierz wskazuje ciagle 0. Chodzi o własciwe włozenie tej plastikowej zebatki od linki licznika do skrzyni, mecze sie z tym juz pare dni, kilkadziesiat razy wkładałem i wyciagałem i ciadle nic, nie zna ktos jakiegos patentu na to?
-
- Użytkownik
jazde probna juz zrobilem i bez zmian biegi wchodza
tylko czasami zaczyna cos piszczesc i kontrolka oleju sie zapala
tylko czasami zaczyna cos piszczesc i kontrolka oleju sie zapala
Ostatnio zmieniony pt kwie 30, 2010 14:45 przez Pawel_Mk2, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
przemiela jak maszynka do mięsa
a powiem wam ze jak kiedyś zmienialem uszczelke pod miska olejowa
wyjalem ja i na dnie byly wlasnie malutkie plastikowe odlamki slimaka
pewnie ktoś na sile go wciskal albo młotkiem wbijał i sie pokruszylo
[ Dodano: 30 Kwi 2010 21:18 ]
zalatwilem sobie drugiego slimaka tylko ze cos inny byl od tamtego wyjety z 1.8 rp na mono a ja mam gx.nawet nie chcial wejsc w skrzynie bo ten przod mial za dlugi. i troszke obszlifowalem i wskoczyl
i zaniża mi prędkość i to bardzo.
co mam zrobić iść do sklepu z katalogu nowa linkę i ślimaka i będzie dobrze
a powiem wam ze jak kiedyś zmienialem uszczelke pod miska olejowa
wyjalem ja i na dnie byly wlasnie malutkie plastikowe odlamki slimaka
pewnie ktoś na sile go wciskal albo młotkiem wbijał i sie pokruszylo
[ Dodano: 30 Kwi 2010 21:18 ]
zalatwilem sobie drugiego slimaka tylko ze cos inny byl od tamtego wyjety z 1.8 rp na mono a ja mam gx.nawet nie chcial wejsc w skrzynie bo ten przod mial za dlugi. i troszke obszlifowalem i wskoczyl
i zaniża mi prędkość i to bardzo.
co mam zrobić iść do sklepu z katalogu nowa linkę i ślimaka i będzie dobrze
Witam. Dopiszę się do tego tematu bo mój problem związany jest z linką prędkościomierza i skrzynią biegów. Szukałem i nic nie znalazłem, a może szukałem nie tu gdzie trzeba.
A więc tak:
Jakiś czas temu zmieniłem linkę prędkościomierza bo stara się urwała (Golf Mk. II). Po jakimś czasie (ok. 2 tygodnie od wymiany) zaczął mi wariować prędkościomierz (na pierwszym biegu zamykał licznik ) i zaczęło śmierdzieć olejem we wnętrzu samochodu. Myśląc że to wina licznika kupiłem drugi i wziąłem się za wymianę. Po zdemontowaniu zegarów okazało się że olej ze skrzyni dostał się do środka przez linkę prędkościomierza. Cała linka, licznik i miejsce gdzie znajduje się licznik jest zalane olejem. Zaczęło nawet wyciekać na dywaniki. I w związku z tym mam pytanie: Co zrobić żeby ten olej znowu mi nie zapaćkał drugiego licznika? Co może być przyczyną? Może niesprawny odpowietrznik skrzyni biegów? Jeśli tak to jak go przepchać bo jeszcze nie miałem z tym do czynienia i nie wiem na jakiej zasadzie on działa. Z góry dzięki za porady.
A więc tak:
Jakiś czas temu zmieniłem linkę prędkościomierza bo stara się urwała (Golf Mk. II). Po jakimś czasie (ok. 2 tygodnie od wymiany) zaczął mi wariować prędkościomierz (na pierwszym biegu zamykał licznik ) i zaczęło śmierdzieć olejem we wnętrzu samochodu. Myśląc że to wina licznika kupiłem drugi i wziąłem się za wymianę. Po zdemontowaniu zegarów okazało się że olej ze skrzyni dostał się do środka przez linkę prędkościomierza. Cała linka, licznik i miejsce gdzie znajduje się licznik jest zalane olejem. Zaczęło nawet wyciekać na dywaniki. I w związku z tym mam pytanie: Co zrobić żeby ten olej znowu mi nie zapaćkał drugiego licznika? Co może być przyczyną? Może niesprawny odpowietrznik skrzyni biegów? Jeśli tak to jak go przepchać bo jeszcze nie miałem z tym do czynienia i nie wiem na jakiej zasadzie on działa. Z góry dzięki za porady.