kirunkowskazy... przekaznik czy cos innego.

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

przemassbdg
Nowicjusz
Nowicjusz

kirunkowskazy... przekaznik czy cos innego.

Post autor: przemassbdg » śr mar 03, 2010 23:10

Witam
Mam problem z moim mk2 1.3 91r otoz ostatnio dalem do elektryka samochod zeby naprawil mi wiazke swiatel i kierunkowskazow... no i 1 dzien po naprawie wszystko gralo jak nalezy...jednak nastepnego kiedy wlaczalem kierunkowskazy dziwnie sieone zachowywaly...migaly i w pewnym momencie sie zacinaly...teraz w ogole nie swieca...tylko jak manetke zrobie na dol lub w gore raz dioda od kierunkow sie zapali i gasnie... jak poruszam przekaznikiem (kupilem nowy) przy wlaczonym jakims kierunku slysze ze cos tam przeskakuje ale nic sie nie zmienia kierunkow nie ma nadal.
prosze o pomoc

Awatar użytkownika
kurczepieczone
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: kurczepieczone » czw mar 04, 2010 00:32

Może styki w przełączniku się już wytarły??

Damian3942
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Auto: Passat b5 fl 2003r Kombi
Silnik: AZM

Post autor: Damian3942 » czw mar 04, 2010 03:36

sprawdź mase w tylnej lampie nie pamietam w której dla pewności zaglądnij do obu bo są one najczęstszą przyczyną wariowania świateł/kierunków

a nie wypięło ci się coś z tylu skrzynki bezpieczników? żeby to sprawdzic musisz te dwa/jeden białe bolce po bokach skrzynki przesunąć i masz skrzynkę, czasami trzeba odkręcić obudowę to co masz napis central electric czy jak to tam pisze żeby wyciągnąć
Ostatnio zmieniony czw mar 04, 2010 03:39 przez Damian3942, łącznie zmieniany 1 raz.

passat b5 115KM AZM 2003r

przemassbdg
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: przemassbdg » czw mar 04, 2010 06:50

wydaje mi sie ze to nie wina przelacznika...bo jak poruszam przekaznikiem to cos sie zaczyna dziac w sumie...i widze przy zegarach ze kontrolka wariuje i w przekazniku styka.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”