[MK2]1.6benzyna 989Nie równe obroty silnika, gasnie na luzie

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

skuter_m
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

[MK2]1.6benzyna 989Nie równe obroty silnika, gasnie na luzie

Post autor: skuter_m » czw mar 04, 2010 21:42

Witam problem jest następujacy,
silnik 1.6 benzyna 1989r, jak w temacie, na gaźniku rzecz jasna, po ty morozach które były ostatnio, chodź nie jestem pewny czy to jest przyczyną tych awarii, mam bardzo nie równe obroty silnika, po nagżaniu silnik całkiem gasnie na biegu jałowym, nie weim czy gaźnik jest przytkany, czy to cos innego nie mam pojęcia, Prosze o pomoc i zgóry dziękuje.

Skuter golfista...

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » czw mar 04, 2010 21:57

Najpierw sprecyzuj temat czyli napisz jaki masz typ silnika lub gaźnika, jeśli nie wiesz szukaj na forum lub daj fotki gaźnika
Ostatnio zmieniony czw mar 04, 2010 21:58 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 2 razy.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

skuter_m
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: skuter_m » czw mar 04, 2010 23:05

Gaźnik jaki posiadam to 2E2,

Skuter golfista...

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » czw mar 04, 2010 23:08

szukaj tematów o niedomaganiach gaźnika Pierburg 2E2, jest ich dużo, zaczyna się od sprawdzania szczelności podstawki pod gaźnikiem, szczelności wszystkich wężyków podciśnieniowych, szczelności membrany zaworu wzbogacania mieszanki, ten ostatni na pierwszym miejscu jeśli auto ma LPG

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

skuter_m
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: skuter_m » pt mar 05, 2010 12:05

Nie, nie ma LPG, ale słusznie zaraz się za to zabiorę, no ja właśnie tak myślę że on się zachowuje jakby gdzieś dostawało sie lewe powietrze.

Skuter golfista...

Latara_GOLF II
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Latara_GOLF II » sob mar 06, 2010 10:16

Kolego miałem taki sam problem,musisz sprawdzic dysze biegu jałowego mozliwe ze jest przytkana lub simering masz pęknięty...sprawdz rowniez podstawe gaznika czy nie jest pekniet bo moze lapac lewe powietrze...lub czujnik powietrza...

[ Dodano: 06 Mar 2010 09:18 ]
u mnie było problemem ze pod podstawa tej miski co jest filtr powietrza leciał jakis kabel i tamtedy lapal lewe powietrze...

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » sob mar 06, 2010 10:21

Latara_GOLF II pisze:lub czujnik powietrza
hm? A to co?

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”