Witam problem jest następujacy,
silnik 1.6 benzyna 1989r, jak w temacie, na gaźniku rzecz jasna, po ty morozach które były ostatnio, chodź nie jestem pewny czy to jest przyczyną tych awarii, mam bardzo nie równe obroty silnika, po nagżaniu silnik całkiem gasnie na biegu jałowym, nie weim czy gaźnik jest przytkany, czy to cos innego nie mam pojęcia, Prosze o pomoc i zgóry dziękuje.
[MK2]1.6benzyna 989Nie równe obroty silnika, gasnie na luzie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.
Najpierw sprecyzuj temat czyli napisz jaki masz typ silnika lub gaźnika, jeśli nie wiesz szukaj na forum lub daj fotki gaźnika
Ostatnio zmieniony czw mar 04, 2010 21:58 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 2 razy.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
szukaj tematów o niedomaganiach gaźnika Pierburg 2E2, jest ich dużo, zaczyna się od sprawdzania szczelności podstawki pod gaźnikiem, szczelności wszystkich wężyków podciśnieniowych, szczelności membrany zaworu wzbogacania mieszanki, ten ostatni na pierwszym miejscu jeśli auto ma LPG
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Kolego miałem taki sam problem,musisz sprawdzic dysze biegu jałowego mozliwe ze jest przytkana lub simering masz pęknięty...sprawdz rowniez podstawe gaznika czy nie jest pekniet bo moze lapac lewe powietrze...lub czujnik powietrza...
[ Dodano: 06 Mar 2010 09:18 ]
u mnie było problemem ze pod podstawa tej miski co jest filtr powietrza leciał jakis kabel i tamtedy lapal lewe powietrze...
[ Dodano: 06 Mar 2010 09:18 ]
u mnie było problemem ze pod podstawa tej miski co jest filtr powietrza leciał jakis kabel i tamtedy lapal lewe powietrze...
- Paweł Marek
- V.I.P.