Potrząsa silnikiem! Vr6
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Potrząsa silnikiem! Vr6
Witam! Mam taki problem, a mianowicie; silnik trzyma obroty bez żadnych problemów ale gdy się otworzy maskę to ewidentnie można stwierdzić że silnik nie równo pracuje. Podczas gdy jest zimny i trzyma 950obrotów to nie widać tego ale gdy się zagrzeje i zejdzie do 600obrotów to jest to widoczne i czuć w środku samochodu. Dodam że samochód raczej wkręca się bardzo dobrze i jechać też nie ma problemów bo zapier... chociaż nie mam porównania ale na 4 biegu leci 200km/h. stan licznika 26000tys km.
Czy może być to wina np: zaworów? czy jakaś inna usterka! wiem że przyczyn może być multum ale świece i kable w/n wymienione nie dawno na NGK. o ubytkach oleju nie mogę nic stwierdzić bo ubywało go dość sporo dla tego że były poważne wycieki z misy olejowej i chłodnicy oleju. wycieki zlikwidowane!
Czy może być to wina np: zaworów? czy jakaś inna usterka! wiem że przyczyn może być multum ale świece i kable w/n wymienione nie dawno na NGK. o ubytkach oleju nie mogę nic stwierdzić bo ubywało go dość sporo dla tego że były poważne wycieki z misy olejowej i chłodnicy oleju. wycieki zlikwidowane!
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
ostatnio rozbierałem dolot i było tam trochę oleju przy samej przepustnicy, chyba to również może być powód jak mniemam ale nie wiem dokładnie, tylko nie wiem czy ten olej jest z tego że wysoko go kręcę czy z powodu że gumek zaworowych już nie ma albo zaworów!?? ale jeśli się go wysoko kręci to chyba może być tam olej?! czy to potrząsanie to wina zaworów i oleju nie może tam być ani kropli!?
[ Dodano: 04 Mar 2010 22:25 ]
dobra zobaczę! przewód od ssącego do serwa! ok
[ Dodano: 04 Mar 2010 22:25 ]
dobra zobaczę! przewód od ssącego do serwa! ok