Czy to jest pompa paliwa?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Czy to jest pompa paliwa?
Witam wszystkich!
Mam mały problem z moim Golfikiem 1.6 benzyna 89r. Silnik z gaźnikiem Pierburg 2EE. Jak otworzę maskę to pod wężem wodnym jest takie urządzenie do którego dochodzą dwa wężyki połączone z układem paliwowym... od pewnego czasu jest mokro pod tym i sączy się paliwo z tego. Zauważyłem też mikro pęknięcie i w tym miejscu właśnie najwięcej leci tego paliwa. Czy to jest pompa czy jakieś inne urządzenie??
Jaki koszt tego i czy sam mogę przeprowadzić wymiane??
Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź
Michał
Mam mały problem z moim Golfikiem 1.6 benzyna 89r. Silnik z gaźnikiem Pierburg 2EE. Jak otworzę maskę to pod wężem wodnym jest takie urządzenie do którego dochodzą dwa wężyki połączone z układem paliwowym... od pewnego czasu jest mokro pod tym i sączy się paliwo z tego. Zauważyłem też mikro pęknięcie i w tym miejscu właśnie najwięcej leci tego paliwa. Czy to jest pompa czy jakieś inne urządzenie??
Jaki koszt tego i czy sam mogę przeprowadzić wymiane??
Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź
Michał
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
a to Ci nowosc....wojtas46 pisze:Pompkę masz przy zbiorniku
w gazniku tak ? pompka w baku ?? no daj spokój, zanim cos powiesz, to pomysl , zanim kogos wprowadzisz w bład..
michal167, pompke masz mechaniczną w bloku silnika mozesz spokojnie sam ja wymienic własnie to co sie sączy
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
A czy pompka to powoduje również takie zachowanie jak:guti pisze:a to Ci nowosc....wojtas46 pisze:Pompkę masz przy zbiorniku
w gazniku tak ? pompka w baku ?? no daj spokój, zanim cos powiesz, to pomysl , zanim kogos wprowadzisz w bład..
michal167, pompke masz mechaniczną w bloku silnika mozesz spokojnie sam ja wymienic własnie to co sie sączy
Podczas przyspieszania "dynamicznego" 1 2 3 bieg ciągnie do czerwonego (na 3 prawie) pola następnie na 4 biegu obroty stają na 4,5 tys i nie chce ciągnąć dalej. tzn ciągnie ale bardzo ciężko mu to idzie i wrzucam wtedy 5 bo nie ma sensu dalej trzymac skoro idzie to tak mozolnie.
Z góry dziekuje za odpowiedź.
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
michal167, normalne zachowanie.. ja na 3 dojde do odcinki bez problemu... na 4 tym biegu.. juz max 5 tys.. ale ja mam inny silnik. a wszsytko jest kwestią skrzyni , przełozen itd.. i tyle.. a sama pompka.. moze i ma jakis wpływ.. ale to w skrajnych wypadkach.. jakby szarpało.. przerywało itd..
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
yyyyy no teraz to spadlem z krzesła.... pokaz mi zdjęcie tego Twojego silnika... to jest NZet ?? pompka ?? musze Cie zmartwic...ale to co prawdopodobnie bierzesz za pompke przy wtryskach nią nie jest...Młody90 pisze:ja mam MKII na wtrysku i pompe mam elektryczna i przy wtryskach