Witam wszystkich:)
Mam nietypowo walnięty immo a kończą mi się pomysły i potrzebuje Waszej fachowej rady.
Otóż jestem laikiem ale jak coś mi się już wali w golfiku usilnie staram się sam załatwić ten temat.
Od 2 tyg szwankuje mi immo. Na początku raz na 10 odpaleń immo blokowało rozruch. po 2 do 5 prób odpalał i był lux(tym samym kluczykiem). Zjawisko to zaczęło się nasilać z czasem. Nagle ostatnio nie mogłem odpalić w ogóle zadnym z 3 kluczyków. Czasami odpalał po 7 próbach. Na dzień dzisiejszy najpierw wkładam fabryczny AH odpala gaśnie potem wkładam 2 odpalam i hula.
Nie wiem w czym istnieje problem
VAG pokazuje tylko "17978 Engine Start Blocked by Immobilizer"
Dodam ze centralne zaczęło mi się walić jakieś pół roku wstecz. po zamknięciu drzwi pilotem potrafiło się 5 razy zamknąć pod rząd. Podczas jazdy otwarte drzwi zamykały się i otwierały nagle po kilka razy.
Czy jeden problem pociągnął za sobą drugi?? Co mogłem skopać podczas normalnej eksploatacji sprzętu?? Czy macie może jakieś pomysły jak się z tym uporać??
Dzięki z góry za poświęcony czas
Nietypowy problem z immo
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
I dognij blaszki na tych kostkach.
[ Dodano: Nie Mar 07, 2010 12:16 ]
A centralny nie ma z tym nic wspólnego - to jest zupełnie oddzielny układ.
[ Dodano: Nie Mar 07, 2010 12:16 ]
A centralny nie ma z tym nic wspólnego - to jest zupełnie oddzielny układ.
- naprawa, odnowa i budowa od podstaw wiązek elektrycznych (także clean look);
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.
- Paweł Marek
- V.I.P.
może ten temat pomóc http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=75824
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
To znowu ja:)
Sprawa wyglada nastepujaco.
Grzebalem wszedzie za licznikiem za swiatlami pod kierownica przy bezpiecznikach przy nawiewie ale immo nie znalazlem:(
Doszedlem do wniosku ze po ostrej zimie i duzej ilosci wilgoci w samochodzie mogło miec to bezpośredni wplyw na szwankowanie elektryki.
Postanowilem wrzucic do samochodu pochłaniacz wilgoci i zedrzec wygłuszenie spod maski bo sie rozwalało i moglo tez byc zródłem wilgoci:)
Efekt:
Dziala raz na jakis swiety czas po 15 odlapeniach nie hula a tak to działa jak działał:) i centralne sie poprawiło:)
Dzieki serdecznie wszystklim za pomoc:)
Pozdrawiam,
Paweu
Sprawa wyglada nastepujaco.
Grzebalem wszedzie za licznikiem za swiatlami pod kierownica przy bezpiecznikach przy nawiewie ale immo nie znalazlem:(
Doszedlem do wniosku ze po ostrej zimie i duzej ilosci wilgoci w samochodzie mogło miec to bezpośredni wplyw na szwankowanie elektryki.
Postanowilem wrzucic do samochodu pochłaniacz wilgoci i zedrzec wygłuszenie spod maski bo sie rozwalało i moglo tez byc zródłem wilgoci:)
Efekt:
Dziala raz na jakis swiety czas po 15 odlapeniach nie hula a tak to działa jak działał:) i centralne sie poprawiło:)
Dzieki serdecznie wszystklim za pomoc:)
Pozdrawiam,
Paweu