Brak przeciwmgłowego
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
krzychu1202, pisałem tobie - to jest właśnie ten kabelek. Podłącz go do pinu M1 w skrzynce.
[ Dodano: Pią Mar 12, 2010 08:19 ]
Piszesz, że nie da się inaczej naprawić tego przeciwmgielnego, jak dodać nowe przewody, wciąć się w jakieś kabelki.... Szkoda gadać..... Na dodatek zdiagnozowałeś to, że "się nie da" na odległość, nie widząc nawet instalacji.... Tym czasem ewidentnie widać, że po prostu wypadła wtyczka z gniazdka M1 w panelu i tyle.... Nie trzeba ciągnąć nowych kabli itp. - wystarczy dogiąć pin i wetknąć ją w odpowiednie gniazdo. Jak wyglądała by instalacja w tym samochodzie po kilku takich naprawach, wg twoich rad? Kupa nieoryginalnych przewodów, powpinanych, polutowanych byle gdzie - aby tylko działało. Jak ktoś, kto potem będzie próbował coś naprawić w tym aucie ma dojść z tym do ładu?
[ Dodano: Pią Mar 12, 2010 08:19 ]
SmokE88 pisze:ajłatwiej to bedzie Ci przepiąć zasilanie z innego bezpiecznika... najlepiej do świateł pozycyjnych podpinkę zrobić i z bani
SmokE88 pisze:heh ja tez wole mieć wszystko tak jak powinno ale czasem się nie da ...
- kolego SmokE88, ok, ja rozumiem, że postępując wg Twoich rad te światło zadziała- ale to co radzisz koledze krzychu1202 to dziadostwo i fuszerka. Usterkę w instalacji elektrycznej się usuwa, a nie dodaje nowe kable i połączenia (tnąc przy tym prawidłowo działające połączenia, przewody).SmokE88 pisze:on ma byc podłączony do kabla z świateł mijania (krótkich) tam sie podepnij
Piszesz, że nie da się inaczej naprawić tego przeciwmgielnego, jak dodać nowe przewody, wciąć się w jakieś kabelki.... Szkoda gadać..... Na dodatek zdiagnozowałeś to, że "się nie da" na odległość, nie widząc nawet instalacji.... Tym czasem ewidentnie widać, że po prostu wypadła wtyczka z gniazdka M1 w panelu i tyle.... Nie trzeba ciągnąć nowych kabli itp. - wystarczy dogiąć pin i wetknąć ją w odpowiednie gniazdo. Jak wyglądała by instalacja w tym samochodzie po kilku takich naprawach, wg twoich rad? Kupa nieoryginalnych przewodów, powpinanych, polutowanych byle gdzie - aby tylko działało. Jak ktoś, kto potem będzie próbował coś naprawić w tym aucie ma dojść z tym do ładu?
Ostatnio zmieniony pt mar 12, 2010 09:20 przez Lipek81, łącznie zmieniany 1 raz.
- naprawa, odnowa i budowa od podstaw wiązek elektrycznych (także clean look);
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.
-
- Nowicjusz
Lipek81, dziś to sprawdzę ;] a najpierw będę dalej kombinował czemu świateł mijania i drogowych teraz nie mam ;]
Ostatnio zmieniony pt mar 12, 2010 10:19 przez krzychu1202, łącznie zmieniany 1 raz.
Lipek81, napisalem ze czasem się nie da chodziło mi o to że czasem trzeba przestudiować całą instalacje żeby dojść do ładu a niestety moją piętą Achillesową jest elektryka!! wiadomo wszystko się da jak sie ma schemat instalacji to wtedy po nitce do kłębka ja tylko mu radze tak jak ja bvm to zrobił wiadomo nie fachowo ale jest bo jak mam sie w kable bawic to juz mnie krew zalewa (dlatego kocham gaźniki) ale tu akurat mowa o instalacji ktora w każdym aucie jest
JADĄC Z PRĘDKOŚCIĄ 280KM/H...
TO CO JEST PRZED TOBĄ...
JEST JUŻ PRZESZŁOŚCIĄ...
TO CO JEST PRZED TOBĄ...
JEST JUŻ PRZESZŁOŚCIĄ...
-
- Nowicjusz