Podłączenie pompy paliwa 1,8 GX

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Johnatan
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Podłączenie pompy paliwa 1,8 GX

Post autor: Johnatan » ndz mar 14, 2010 11:29

Witam, jak w temacie mam podłączone pompy paliwa na krótko pod zapłon. Nie moge rozgryść jak to podłączyć przez przekaźnik, co daje sygnał na przekaźnik? Czy to musi być przekaźnik specjalny który wlaśnie tak włącza i wyłacza na postoju? Jakieś schematy? byłyby miłe.. Pozdrawiam

Obrazek

http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz mar 14, 2010 11:37

Patrząc tylko na schemat widzę że przekaźnik jest sterowany impulsami z modułu zapłonowego, z pinu 1, tego samego co wysyła impulsy na cewkę zapłonową

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
Lipek81
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: Lipek81 » ndz mar 14, 2010 13:10

Zazwyczaj przewód czerwono-zółty jest do sterowania przekaźnika pompy paliwa - poszukaj, czy nie wychodzi gdzieś taki z wiązki silnika.

- naprawa, odnowa i budowa od podstaw wiązek elektrycznych (także clean look);
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.

Awatar użytkownika
Johnatan
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: Johnatan » ndz mar 14, 2010 15:46

Mam auto po swapie.. starałem sie wyciągnąć instalacje od pompy.. ale nagle kabel mi sie zakończył.. a auto chodziło.. pewnie urwałem. Tak jest czerwono żółty.. czyli rozumiem to tak.. Pompy są podłączone razem. przewód idzie na bezpiecznik nr 5 z bezpiecznika na przekaxnik... do przekaxnika dochodzi przewód z pinu nr1 ECU i wtedy pompa bedzie cazączana na 1 sek a po odpalaniu na stałe tak ?

Dariums
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Dariums » ndz mar 14, 2010 17:24

Kolego polecał bym zrobić samemu przekaznik do pompy ja ostatnio tez robiłem swapa i po podpieciu wszystkich kabelków do mojej skrzynki bezpieczników pąpka tez nie chodziła. Jest to bardzo prosta sprawa biezesz przekaznik nr.18 na stopke 87 podpinasz stałe napiecie 12V, na stopke 30 podpinasz zasilanie pąpy(czerwono-żółty)polecam wszczepic tez bezpiecznik 20A,stopka 85 zasilanie 12V po zaplonie,stopka 86 przewód (czerwono-żółty)z wiązki kąputera który daje sygnał dla przekaznika kiedy ma załączyć pąpki.Roboty na max 30min i cieszysz sie bezproblemową pracą pąpki.

[ Dodano: 14 Mar 2010 16:28 ]
A z ECU to czasami nie idzie przewod z pinu nr.10 co daje sygnał??

Awatar użytkownika
Johnatan
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: Johnatan » ndz mar 14, 2010 20:24

Znając moje szczęście kolego gdy zajże do skrzynki z bezpiecznikami nie bedzie tam ani jednego numerku co podałeś... mam swapa z 88r

Dariums
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Dariums » ndz mar 14, 2010 20:52

Te numerki co ja podałem to występują na przekaźniku a nie na skrzynce z bezpiecznikami. Weż przekaznik w ręke i zobaczysz numerki wystarczy tylko podpiąć kabelki i wszystk.

Awatar użytkownika
Johnatan
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: Johnatan » pn mar 15, 2010 11:25

Też chciałbym w miare oryginalnie.. myślałem o stópce do przekaźnika które można dołączać do skrzynki bezpieczników od góry..

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”