golf ecomatic 1.9D nie kręci rozrusznik.

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Szacmen
Nowicjusz
Nowicjusz

golf ecomatic 1.9D nie kręci rozrusznik.

Post autor: Szacmen » pt mar 19, 2010 08:16

Witam. Niedawno stałem się właścicielem golfa III z 94r, wersja ecomatic. Mój problem wygląda następująco. Od kilku dni miałem problemy z odpalaniem, odpalał po dłuższej chwili. Wczoraj, gdy podjechałem pod dom zgasiłem silnik. Po niedługiej chwili znów chciałem odpalić silnik i jechać. Przy próbie uruchomienia silnika odniosłem wrażenie, że dzieje się coś z rozrusznikiem. Gdy chciałem zakręcić rozrusznikiem, było słychać tylko "cykanie".

Zastanawiam się od czego zacząć szukanie problemu. Może miał ktoś podobny problem.?

max1191
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: max1191 » pt mar 19, 2010 08:40

sprawdź kolego klemy na aku i kabel prądowy na rozruszniku jak nie pomorze to trzeba zajrzeć do rozrusznika możne sztoki :bigok:

Szacmen
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Szacmen » pt mar 19, 2010 09:02

Teraz wróciłem z garażu. Odniosłem wrażenie, jakby auto znajdowało się cały czas na biegu, jednak ustawienie lewarka wskazuje na to, że jest on na luzie. Czy będzie to problem związany z elektroniką?

max1191
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: max1191 » pt mar 19, 2010 09:18

kolego jak miałeś wciśnięte sprzęgło i ustawiony lewarek w pozycji luz trza było puścić sprzęgło i wtedy zobaczył bys czy jest na biegu jesli tak to wskazuje na to ze biegi sa do regulacji a elektryka nie ma nic z tym wspólnego bo piszesz ze odniosłeś wrażenie

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”