Witam
Panowie stała się rzecz straszna.
Mojej małżonce wczoraj zapaliła się kontrolka (!) zadzwoniła do mnie więc kazałem jej kupić i dolać płyn hamulcowy. Nie zgasła.
Dzisiaj sprawdziłem sam i okazało się że płynu hamulcowego było faktycznie za mało a ona wlała ok 50 ml ( sprawdziłem ile zostało w but.) do zbiorniczka od wspomagania.
Co robić ???????? (oprócz op...nia małżonki)
W sumie to przejechała jakieś 500-800metrów - płyn DOT4
Bardzo proszę o pomoc.
hamulcowy zamiast wspomagania
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Szukałem czegoś do płukania ale nic nie znalazłem rozmawiałem też z jednym specem i twierdzi że jeśli taka mała ilość i nie było jeżdżone to płukać nie ma sensu.
Jak najprościej to zrobić (wymienić płyn)- znalazłem na forum, że można to zrobić przy zbiorniczku, inni piszą coś o spuszczaniu przy kolumnie kierownicy (ale gdzie?)jeszcze inni o spuszczaniu przy pompie.
Jak trzeba przy pompie to na pewno sobie nie poradzę, więc bardzo ale to bardzo proszę o jakiś opis dla pozostałych sposobów.
Jechać autem do mechanika też za bardzo nie chcę no bo się boję mieszać te płyny.
Jak najprościej to zrobić (wymienić płyn)- znalazłem na forum, że można to zrobić przy zbiorniczku, inni piszą coś o spuszczaniu przy kolumnie kierownicy (ale gdzie?)jeszcze inni o spuszczaniu przy pompie.
Jak trzeba przy pompie to na pewno sobie nie poradzę, więc bardzo ale to bardzo proszę o jakiś opis dla pozostałych sposobów.
Jechać autem do mechanika też za bardzo nie chcę no bo się boję mieszać te płyny.