Ile wam pali ???
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
to jak średnia podskakuje zależy od tego ile kilometrów masz już za sobą. jeśli przejedziesz 500km ze średnim spalaniem 5l/100 (25l/500km) to godzinny postój spowoduje wzrost średniego spalania maksymalnie do 5,2l/100 (26l/500km) natomiast jeśli ruszysz dopiero, przejedziesz 1km a następnie staniesz w korku to w ciągu każdej minuty średnie spalanie będzie rosło o ok. 1,5l/100. po pięciu minutach postoju średnie spalanie przekroczy 12l/100
- prezesjasko
- Nowicjusz
- Kontakt:
Mi pali sporo - silnik AJM:
w garażu: 54L/100km
w lesie: 17L/100km (na 1 biegu)
w wrocławskim korku (na postoju) 48L/100km
przy odpalaniu: jeszcze nie testowałem - podjade na stacje to powiem.
Jedynie na zgaszonym silniku w miarę.
Pozdrawiam tych co piszą, że im 6L w mieście zimą pali. pozdro
w garażu: 54L/100km
w lesie: 17L/100km (na 1 biegu)
w wrocławskim korku (na postoju) 48L/100km
przy odpalaniu: jeszcze nie testowałem - podjade na stacje to powiem.
Jedynie na zgaszonym silniku w miarę.
Pozdrawiam tych co piszą, że im 6L w mieście zimą pali. pozdro
www.konar.pwr.wroc.pl
Koło Naukowe Robotyków "KoNaR"
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
W codziennej jeździe do pracy średnio 5.4 do 5.6l/100km - na autostradzie zazwyczaj 130km/h + trochę miasta. W przelocie przez Niemcy z 160km/h zazwyczaj od 6.25 do 6.5 l/100km wszystko zależy od warunków na drodze. W zimie max 5.8 to przez korki na autostradzie. Najniższe 4.81l/100km przy spokojnej jeździe w Polsce z czterema osobami na pokładzie i włączona klimą. Max 6.6l w przelocie przez Niemcy 150-160km/h z korkiem na autostradzie, dwie osoby na pokładzie.
- prezesjasko
- Nowicjusz
- Kontakt:
Pozdrawiam równiez tych co spali na matematyce w podstawówce. Jeśeli autem poruszamy się w korku przez 45 minut 2km to powiedz kolego, naucz mnie jeżdzić osczędnie .Shmatan pisze:ManieKK, nie porównuj spalania benz do on...
Pozdrawiam tych, co nie umieją jeździć tak, żeby mało spalił. pozdroprezesjasko pisze:Pozdrawiam tych co piszą, że im 6L w mieście zimą pali. pozdro
Ostatnio zmieniony ndz mar 28, 2010 14:57 przez prezesjasko, łącznie zmieniany 1 raz.
www.konar.pwr.wroc.pl
prezesjasko, kolego - ale jazda w mieście to nie tylko stanie 45 minut w korku, a czasem dojazdy po 10km w ciągu np. 10 minut korzystając z obwodnicy czy mniej uczęszczanych dróg nie zaprzeczam że zdarzało mi się widzieć i 10l przy gaszeniu silnika po krótkich dziwnych trasach, ale 6l po mieście często jest osiągalne
- prezesjasko
- Nowicjusz
- Kontakt:
No widzisz teraz mówisz z sensem i to dlatego, że sobie zaprzeczasz:). Obwodnica to nie miasto!! Mieścina do 150tyś to też nie miasto. Takie zabudowania nie bywają zwykle zakorkowane. Kto mieszka w większym mieście to poprostu sie wkurza jak producent podaje, że spalanie w mieście pare litrów. To samo jak sie czyta forum.
Ludzie piszcie gdzie mieszkacie i wtedy podajcie ile wam pali. Ja jak wróce do Zielonej Góry to mi po mieście też schodzi poniżej 8L. Bez obrazy dla rodzinnego miasta, ale to nie miasto.
Do tego zima 3km dojazd dieslem, który rozgrzewa się po 15km (zależy od wersji - niektóre mają dogrzewanie wody) to żaden interes. Do tego korek, gdzie przy -12 nasz diesel się nigdy nie rozgrzeje....
Ludzie piszcie gdzie mieszkacie i wtedy podajcie ile wam pali. Ja jak wróce do Zielonej Góry to mi po mieście też schodzi poniżej 8L. Bez obrazy dla rodzinnego miasta, ale to nie miasto.
Do tego zima 3km dojazd dieslem, który rozgrzewa się po 15km (zależy od wersji - niektóre mają dogrzewanie wody) to żaden interes. Do tego korek, gdzie przy -12 nasz diesel się nigdy nie rozgrzeje....
www.konar.pwr.wroc.pl
prezesjasko, nie wiem kolego czy byłeś kiedyś w Rzeszowie, ale uważam że to miasto (wojewódzkie! a jak!), a Rzeszowska obwodnica charakteryzuje się tym że... leży w mieście (tak - przecina bardzo ruchliwe drogi, i jest jedną z dwóch/trzech dróg którą można przejechać Wisłok - rzeke dzielącą Rzeszów)
Co do nagrzewania - sprawdź kolego termostat, bo mi na trasie 7km prawie zawsze w zimie łapał 90 stopni (płyn - olej wiadomo troszke później).
Co do nagrzewania - sprawdź kolego termostat, bo mi na trasie 7km prawie zawsze w zimie łapał 90 stopni (płyn - olej wiadomo troszke później).
Ostatnio zmieniony ndz mar 28, 2010 21:41 przez Shmatan, łącznie zmieniany 1 raz.