Witam od dłuższego czasu mam problem z moim silniczkiem.
Autko 1,3 NZ na wtrysku z instalacją gazową.
Na gazie wszystko ok - nie ma żadnych problemów.
Kiedy przełączę na benzynę bez wrzucania biegu (na luzie) i dodam gazu silnik skacze i szarpie. Strasznie to denerwujące. Natomiast podczas przyspieszania najczęściej na czwórce od 60 km/h przy gwałtownym dodaniu gazu zaczyna skakać. Dziwnym zjawiskiem jest też to że kiedy jadę ze stałą prędkością i pedał gazu utrzymuję bez ruchu w autko zachowuje się jakby mu paliwa brakowało albo jakbym puścił gaz, szarpie i zwalnia...
Wymieniony filtr powietrza i filtr paliwa.
Proszę o pomoc...
silnik szarpie i przerywa na benzynie mk2 1,3 NZ POMOCY
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
silnik szarpie i przerywa na benzynie mk2 1,3 NZ POMOCY
Ostatnio zmieniony ndz lip 19, 2009 12:25 przez daroo00, łącznie zmieniany 1 raz.
daroo00
filtr paliwa wymieniony tak jak wspomniałem...
przekaźniki działają, a pompę słychać jak pracuje...
No i jeszcze jedna kwestia jak zostawię na benzynie i autko stoi to tak dwie minuty ma normalne obroty, później przygasa coraz to bardziej i znowu wskakuje na normalne obroty.
Przpływomierz sprawdziłem tak jak było w temacie na forum
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245295
i jest najprawdopodobniej ok...
jakieś pomysły???
Jeszcze jedna kwestia - dotycząca pompy paliwa - nie wiem czy tak ma być ale jak pracuje na benzynie to z zewnątrz i wewnątrz słychać pisk pompy czy to normalne... i czy przez takie coś może zdarzać się szarpanie przy dodawaniu gazu?
przekaźniki działają, a pompę słychać jak pracuje...
No i jeszcze jedna kwestia jak zostawię na benzynie i autko stoi to tak dwie minuty ma normalne obroty, później przygasa coraz to bardziej i znowu wskakuje na normalne obroty.
Przpływomierz sprawdziłem tak jak było w temacie na forum
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245295
i jest najprawdopodobniej ok...
jakieś pomysły???
Jeszcze jedna kwestia - dotycząca pompy paliwa - nie wiem czy tak ma być ale jak pracuje na benzynie to z zewnątrz i wewnątrz słychać pisk pompy czy to normalne... i czy przez takie coś może zdarzać się szarpanie przy dodawaniu gazu?
Ostatnio zmieniony ndz lip 19, 2009 13:46 przez daroo00, łącznie zmieniany 1 raz.
daroo00