Wymiana łożysk w skrzyni 8N
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Wymiana łożysk w skrzyni 8N
Witam mam pytanie czy trudne jest wymiana łożysk w skrzyni 5 biegów 8N w mk2 1.3 wg etki to takie łożyska 22X45X16,6,dzwoniłem do kolesia do suchedniowa oni tam sie zajmują skrzyniami, i ten powiedział że da się wymienić bez wyciągania skrzyni,czyżby byly pod ta blacha czarna? Jeżeli ma ktoś wiedzę na ten temat to prosze o pomoc. I proszęmi nie pisać ,,zawieź lepiej do fachowca'' bo nie dam nigdy 700 zl za naprawe gdyż po pierwsze nie stac mnie na to a po drugie skoro oni potrafią,to mysle ze nie tylko oni. A po 3 za ta skrzynie dałem 150zl półtora roku temu wiec wkładanie w nia tyle kasy to nie bardzo. A więc prosze o pomoc i pozdrawiam
tak,tylko że to jest łożysko z kołnierzem http://motolozyska.wer.pl/allegro2008/s ... kacja.html prawdopodobnie montowane od wewnętrznej strony skrzyni. Tak więc bez rozebrania skrzyni na części pierwsze się nie obędzie.Ale nie jestem na 100% pewny,możesz odkręcić dekielek i samemu sprawdzić.szymon86_22 pisze:wg etki to takie łożyska 22X45X16,6,
-
- Nowicjusz