MKII ABS brak hamulców
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
MKII ABS brak hamulców
Zdechły mi hamulce w golfie, teraz pedał zrobił się wysoki i hamuje tylko przy użyciu dużej siły.Po sprawdzeniu bezpieczników na przekaźnikach 78 i 79 okazało się że są ok, ale nie dochodzi prąd po przekręceniu zapłonu.Znalazłem w necie książkę w pdf na temat abs ate i według schematu powinien być tam jeszcze jeden przekaźnik ale nie wiem który to i czy może znajduje się w skrzynce bezpieczników.Być może to on podaje prąd na 78 i 79 po zapłonie.Może ktoś ma szerszą wiedzę lub spotkało go coś podobnego?
Kostki popryskane isolem nawet te w przekaźnikach i sterowniku.Nie wiem skąd powinien popłynąć prąd żeby pojawił się na przekaźnikach.Przy pierwszym sprawdzeniu prądu probówką to był on tylko na wejściu do obu przekaźników ale to nic dziwnego bo są one podłączone bezpośrednio do akumulatora.Po przekręceniu kluczyka w stacyjce nie dochodzi prąd do tych przekaźników a powinien załączyć min pompę, a na sterowniku głównym na tylnym pasie totalna cisza ani jednego plusa.Mam polski schemat więc trochę posprawdzałem.
Ostatnio zmieniony pn kwie 12, 2010 21:42 przez malyxxc, łącznie zmieniany 1 raz.
ok zgadza się ale prąd do pompy idzie z przekaźników 78 i 79 a skoro po przekręceniu zapłonu go na nich nie ma to jak ma tam popłynąć? Mnie najbardziej interesuje dla czego nie dociera po zapłonie i czy czasem nie powinien dojść poprzez serownik?
[ Dodano: Wto Kwi 20, 2010 15:37 ]
może ktoś wie gdzie podłączona jest wiązka pod zapłon?HELP!!!!
[ Dodano: Wto Kwi 20, 2010 15:37 ]
może ktoś wie gdzie podłączona jest wiązka pod zapłon?HELP!!!!
Ostatnio zmieniony pn kwie 12, 2010 22:10 przez malyxxc, łącznie zmieniany 1 raz.