problem z wyciekiem 2E
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
problem z wyciekiem 2E
Nie wiem dlaczego mi tam cieknie miałem wymieniany uszczelniacz półosi (jakis oring) 2 miesiace temu i dalej mokro. Jak myślicie co moze być powodem??
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Nowicjusz
A jak wymienic orin
Mam podobny problem cieknie mi olej w miejscu gdzie pul os wchodzi do skrzyni (lewa strona od kierowcy) Mozna ten oring wymienic bez rozpolawiania skrzyni a jak tak to jaki HELP
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
U mnie też dalej się kur.. poci.Cala robota psu w d...
Mozna nawet bez jej wyjmowania( simmering, nie oring).Odkręcasz półosie,spuszczasz olej.Lęwą półoś odsuniesz po wykręceniu ! pionowego silentbloku wahacza!Potrzebny będzie nieduży ściagacz do łożysk,śruba M10 bez łba i kilka tulejek...wiecej szczegółów juz było na forum.Bombel_haus pisze:Mozna ten oring wymienic bez rozpolawiania skrzyni
bardzo częstym powodem wycieków z tych elementów jest nie tylko zyzycie się uszczelniacza(simmeringu) ale i też np: końcówki półosi, mianowicie w miejscu styku uszczelniacza a elementu wiryjącego powstaje na nim zagłębienie i po założeniu nowego uszczelniacza dalej nastepuje wyciek bo średnice się nie zgadzają, mozna zaradzić temu poprzez (jeżeli są mozliwości tech.) zamontowanie uszczelmiacza 1 mm głąbiej lub płycej niż był po to by rozminąć "wyszuraną" część np. końcówki półosi z krawędzią nowego simmeringurufik83 pisze: Jak myślicie co moze być powodem??
...
-
- Nowicjusz
tak też mozna zrobić tylko pozostaje problem mniejszej średnicy uszczelniacza, chyba że znajdziesz uszczelniacz z mniejszą średnicą otworu wewn.stonefree pisze:A polerowanie flanszy w miejscu stryku z simmerem?Co o tym sądzisz?
Ostatnio zmieniony śr kwie 05, 2006 19:35 przez misiek, łącznie zmieniany 1 raz.
...
-
- Nowicjusz