[mk3] zamek w bagażniku
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk3] zamek w bagażniku
Mam problem z zamkiem od bakażnika. Niby otwiera się i zamyka, ale problem polega na tym, że nie do przekręcenia nie muszę używać kluczyka. Da sie przekręcic zamek czym kolwiek, srubokrętem monetą itp. Co sie mogło spier.? i jak wyjąć ten bębenek zamka?
Golf III 1,4 CL,1993
to rzeczywiście kicha, bo powinny łatwo wyjść. pojedz na jakis szrot i kup taką wkładkę - sprawdz czy wejdzie kluczyk, jak tak to jakiś magik od dorabiania kluczy dopasuje odpowiednie zapadkiMrSalieri pisze:Plukalem w WD40 moczylem w nafcie i nic. Tych zapadek nawet kombinerkami nie moglem ruszyc wiec watpie czy cos z tego bedzie...
- MrSalieri
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Uporalem sie z zamkiem
Jestem na urlopie mam troche czasu wiec postanowielm sie wziasc za to dziadostwo.
Wymontowalem bebenek wymoczylem go we wszystkim w czym tylko mialem. Pozniej wkrecilem w imadlo srubokret w reke i powybijalem kolejno te zapatki. Wyczyscilem dokladnie wszystko polalem olejem i kluczyk wlazi Osadzilem wszystko na smarze zamontowalem i bagaznik sie zamyka jak nalezy
Jestem na urlopie mam troche czasu wiec postanowielm sie wziasc za to dziadostwo.
Wymontowalem bebenek wymoczylem go we wszystkim w czym tylko mialem. Pozniej wkrecilem w imadlo srubokret w reke i powybijalem kolejno te zapatki. Wyczyscilem dokladnie wszystko polalem olejem i kluczyk wlazi Osadzilem wszystko na smarze zamontowalem i bagaznik sie zamyka jak nalezy