felgi
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- michas III
- Nowicjusz
- Kontakt:
felgi
Witam mam felgi ktore maja male ET25 (za male) i tra mi przez to kola o nadkola co myslicie o czyms takim jak stoczenie felgi(aby miala wieksze ET)?? Czy wytrzymalosc felgi sie nie zmniejszy??
koko dżambo i do przodu
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: felgi
jak chcesz sie zabic to powiem .... pomysl dobry wez pod uwage ze mozesz komus zrobic krzywde wiec daj sobie spokujmichas III pisze:Witam mam felgi ktore maja male ET25 (za male) i tra mi przez to kola o nadkola co myslicie o czyms takim jak stoczenie felgi(aby miala wieksze ET)?? Czy wytrzymalosc felgi sie nie zmniejszy??
- michas III
- Nowicjusz
- Kontakt:
ET 25 mialem i nie tzreba poszerzac ani nic tylko wyciac nadkole od spodu ten rancik.. wystarczy ze lekko rzywo by ci stoczyli ta felge i masz pozamiatane...
http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
- Razal
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: felgi
Daj spokój - człowieku chcesz się zabić i jeszcze kogoś ?? Wybij sobie to z głowy i to odrazu ...michas III pisze:Witam mam felgi ktore maja male ET25 (za male) i tra mi przez to kola o nadkola co myslicie o czyms takim jak stoczenie felgi(aby miala wieksze ET)?? Czy wytrzymalosc felgi sie nie zmniejszy??
Żeby mieć dobry wymiar ET taki jak byś chciał musiałbyś zebrać z 5[mm] z piasty, więc powierzchnia piasty (przylegania) też "siądzie" te 5 [mm] i ET bedziesz miał większe, ale pomyśl, że otwór centralny (a właściwie jego faza) będzie ztoczona o właśnie 5 [mm] !! Mocowania sobie nie wyobrażam !! Ale to jest jedno ...
Dalej - WYTRZYMAŁOŚĆ !!! jeśli ty cokolwiek ztoczysz z piasty to jej wytrzymałość poprostu padnie na pysk - A TO JEST PIASTA !!! Kolejna sprawa to nie dam głowy, ale możesz mieć problem z zaciskiem bo o 5 [mm] obniżysz głębokość żeber
Także dla własnego i innych bezpieczeństwa pomyśl nad odpowiednimi felgami a te pogoń jak Ci nie pasują
POZDROOO
Było: MK2 1,6 / MK3 GT TDI-VP / PASSAT B5 TDI-PD / Jest: PASSAT B6 TDI-CR / Lupo 1,0 / MK4 1,4 16V