felgi

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
michas III
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

felgi

Post autor: michas III » czw kwie 06, 2006 20:18

Witam mam felgi ktore maja male ET25 (za male) i tra mi przez to kola o nadkola co myslicie o czyms takim jak stoczenie felgi(aby miala wieksze ET)?? Czy wytrzymalosc felgi sie nie zmniejszy??

koko dżambo i do przodu

BruceLee30
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Re: felgi

Post autor: BruceLee30 » czw kwie 06, 2006 20:20

michas III pisze:Witam mam felgi ktore maja male ET25 (za male) i tra mi przez to kola o nadkola co myslicie o czyms takim jak stoczenie felgi(aby miala wieksze ET)?? Czy wytrzymalosc felgi sie nie zmniejszy??
jak chcesz sie zabic to powiem .... pomysl dobry wez pod uwage ze mozesz komus zrobic krzywde wiec daj sobie spokuj

Awatar użytkownika
kadet
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: kadet » czw kwie 06, 2006 21:39

przecierz mozesz wyciagnac nadkola i bedzie git. Po co kombinowac z felga...

Awatar użytkownika
michas III
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: michas III » czw kwie 06, 2006 23:50

Wiem wiem ze moge wyciagnac nadkola ale interesowalo mnie to czy robienie takich rzeczy jest dosc popularne i bezpieczne no bo wlasnie wydawalo mi sie ze to troche nie bardzo thx

koko dżambo i do przodu

Awatar użytkownika
MAPET
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: MAPET » pt kwie 07, 2006 00:01

ET 25 mialem i nie tzreba poszerzac ani nic tylko wyciac nadkole od spodu ten rancik.. wystarczy ze lekko rzywo by ci stoczyli ta felge i masz pozamiatane...

http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !

Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !

Obrazek

Awatar użytkownika
Razal
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Re: felgi

Post autor: Razal » pt kwie 07, 2006 07:52

michas III pisze:Witam mam felgi ktore maja male ET25 (za male) i tra mi przez to kola o nadkola co myslicie o czyms takim jak stoczenie felgi(aby miala wieksze ET)?? Czy wytrzymalosc felgi sie nie zmniejszy??
Daj spokój - człowieku chcesz się zabić i jeszcze kogoś ?? Wybij sobie to z głowy i to odrazu ...

Żeby mieć dobry wymiar ET taki jak byś chciał musiałbyś zebrać z 5[mm] z piasty, więc powierzchnia piasty (przylegania) też "siądzie" te 5 [mm] i ET bedziesz miał większe, ale pomyśl, że otwór centralny (a właściwie jego faza) będzie ztoczona o właśnie 5 [mm] !! Mocowania sobie nie wyobrażam !! Ale to jest jedno ...

Dalej - WYTRZYMAŁOŚĆ !!! jeśli ty cokolwiek ztoczysz z piasty to jej wytrzymałość poprostu padnie na pysk - A TO JEST PIASTA !!! Kolejna sprawa to nie dam głowy, ale możesz mieć problem z zaciskiem bo o 5 [mm] obniżysz głębokość żeber :hehe:

Także dla własnego i innych bezpieczeństwa pomyśl nad odpowiednimi felgami a te pogoń jak Ci nie pasują :hmm:

POZDROOO :pub:

Było: MK2 1,6 / MK3 GT TDI-VP / PASSAT B5 TDI-PD / Jest: PASSAT B6 TDI-CR / Lupo 1,0 / MK4 1,4 16V

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”