Światła mijania nie świecą

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

cogonieznajom
Nowicjusz
Nowicjusz

Światła mijania nie świecą

Post autor: cogonieznajom » pn maja 03, 2010 09:43

Witam.
Proszę o szybką podpowiedź w sprawie nie świecących świateł mijania.
Długie są, postojowe są. Wszystkie żarówki ok - nie zapalają się jedynie "krótkie". Sprawdzałem bezpiecznik - jest ok. Wymieniłem żarówki - są ok.
Problem w tym, że tylne światła się zapalają po ustawieniu włącznika w pozycji "krótkie" a przód zero reakcji.
Czy wina może leżeć w włączniku świateł z którym od jakiegoś czasu mam problemy (czasem nie podświetla zegarów, a czasem tak) ???
Proszę pomocy zanim wydam grube pieniądze na elektrykę :otepienie:

Awatar użytkownika
luis-22
Ma gadane
Ma gadane

Re: Światła mijania nie świecą

Post autor: luis-22 » pn maja 03, 2010 11:02

cogonieznajom pisze:Czy wina może leżeć w włączniku świateł z którym od jakiegoś czasu mam problemy (czasem nie podświetla zegarów, a czasem tak) ???
Proszę pomocy zanim wydam grube pieniądze na elektrykę :otepienie:

Tak. :bajer:

:cady: [url=http://www.motostat.pl/statystyki-pojazdu/11964][img]http://www.motostat.pl/user_images/11964/icon4.png[/img][/url] :mk3:

Awatar użytkownika
acid85
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: acid85 » pn maja 03, 2010 11:36

jak najbardziej moze byc wina we wlaczniku. na poczatek sprobuj go wyjac i przeczyscic styki. u mnie kiedys tylne nie swiecily, po rozebraniu i przeczyszczeniu wszystko wrocilo do normy i juz ponad rok wszystko dziala

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » pn maja 03, 2010 12:12

Też miałem tak, że światła mijania nie świeciły i winny był włącznik.

cogonieznajom
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: cogonieznajom » pn maja 17, 2010 16:32

niestety, dzisiaj podjechałem do sklepu VW i podmieniłem włącznik świateł. Świateł mijania nadal nie ma. Gdzie szukać przyczyny jeżeli włącznik odpada?
A może pozostaje tylko mechanik? Jak tak, to ile może kosztować diagnostyka takiego problemu?

Awatar użytkownika
Zico63b
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: Zico63b » pn maja 17, 2010 18:38

Jeśli są (tzn. działają :grin: ) tego typu urządzenia jak np. wycieraczki czy ogrzewanie t. szyby - to stacyjka jest w porządku. Pozostaje połączyć przy włączniku głównym przewód czarny z paskiem czerwonym z przewodem żółtym z paskiem czerwonym - to doraźnie.
Natomiast pozostaje sprawdzić czy po włączeniu zapłonu jest na czarno-czerwonym prąd?

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”