gdzie podpiąć komputer
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
gdzie podpiąć komputer
witam. mam takie pytanie gdzie podpiąć komputer w golfie II
GTI 8V PF. Gdzie sie znajduje ta wtyczka bo szukałem koło lewarka zmiany biegów ale tam nie ma.
GTI 8V PF. Gdzie sie znajduje ta wtyczka bo szukałem koło lewarka zmiany biegów ale tam nie ma.
-
- Nowicjusz
-
- Użytkownik
-
- Nowicjusz
Re: gdzie podpiąć komputer
w golfie 2 jedynie monowtrysk mial kody blyskowe , silnik PF niema takiej mozliwosci
Ostatnio zmieniony ndz maja 16, 2010 19:04 przez gateway1, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.
oraz Pierburg 2EE. miczGTI107, Tobie pozostaje zakup prostego miernika i sprawdzanie wszystkich czujników oraz ich zasilań. W ten sposób sprawdzisz prawie wszystko. Opisy i normy są na forum jak sprawdzić przepływomierz, czujniki temperatury, sondę. A ogólnie sprawność sterownika można jeszcze ocenić po tym że właściwie wyprzedza zapłon po zwiększeniu obrotów - na około 40 stopni przy 3000 obrotów, i do tego potrzeba jeszcze lampy stroboskopowej
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Nowicjusz
- Paweł Marek
- V.I.P.
-
- Nowicjusz
Podejrzewam któryś z czujników dlatego że nie działa mi benzyna(auto ma gaz).Sprawdziłem wtryski,pompke paliwa i są dobre.I byłem u doświadczonego mechanika bo ja jestem początkujący i powiedział mi żebym podłączył go do kompa i pokaże mi który czujnik jest walnięty, no i mówił że to na sto procent któryś czujnik bo już tak kiedyś robił.
- Paweł Marek
- V.I.P.
miczGTI107, do dobra, poszedłeś do doświadczonego mechanika który nie wie że nie da się tego auta podpiąć pod komputer. CXo się dzieje dokładnie, ni huhu na benzynie a na LPG jest ok?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Nowicjusz
Na gazie jest wszystko ok.Ale gdy sie przełączy na benzyne zaczyna przerywać i nie równo chodzić jak sie jedzie to szarpie a i nie kręci się do końca.Kręci go gdzieś do 5 tys. obrotów.A i ten mechanik nie jest elektrykiem po prostu kazał mi jechac i podpiąć go pod kompa i byłem u elektryka powiedział że jest to możliwe tylko on nie ma programu do starszych samochodów.
Ostatnio zmieniony wt maja 18, 2010 15:23 przez miczGTI107, łącznie zmieniany 1 raz.