Wtrysk leje paliwo bez opamiętania 01252 - Cylinder 4 &#
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wtrysk leje paliwo bez opamiętania 01252 - Cylinder 4 &#
Witam miałem problem MK3 GTI a dokładnie w silniku 2.0 v8 AGG +LPG polegający na tym że silnik nie procował mi na 4 cylindrze.Wiec poczyściłem styki w kopułce zamieniłem świece i przewody WN, jednak problem nadal był Za bardzo nie miałem czasu na dalsze szukanie więc postanowiłem że głębiej sprawą się zajmę się następne dnia. Jak odpaliłem silnik Następnego dnia pracował już ku mojemu wielkiemu zdziwieniu na wszystkich cylindrach Niestety ten stan się trwał długo. Pomyślałem pewnie kompresja uciekła z 4-go, a tu nie po sprawdzeniu 11,5 na wszystkich zobaczyłem jednak, że 4-ty cylinder pływa w paliwie jak nic wtrysk leje. po wymontowaniu całej listwy i sprawdzeniu ciśnieniowo wtrysków żaden nie puszcza Jak podłączyłem wtryski i zacząłem obracać rozrządem to zauważyłem że nie zależnie pod jaki wtrysk bym nie podłączył sterowania 4-go wtrysku, to ten puszcza przy każdym ruszeniu rozrządem. Pod VAGiem wyszedł mi jeszcze taki błąd 01252 - Cylinder 4 – usterka wtrysku – N33 mówiący o uszkodzeniu wtrysku, tylko że wszystkie wtryski mi trzymają
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
moim zdaniem coś z kompem się dzieje... najlepiej byłoby oscyloskopem sprawdzić jakie napięcie daje na wtrysk i jak długo bo miernik może tego nie ogarnąć...
[ Dodano: 19 Maj 2010 21:11 ]
ewentualnie podłącz jakąś diodę z rezystorem i zobacz czy będzie świeciła światłem ciągłym czy przerywanym, sprawdź jeszcze czy kabel doprowadzający masę do wtryskiwacz nie jest gdzieś przetarty i do masy nie zwiera, bo plus do wtrysku jest po przekręceniu stacyjki a masę podaje komputer
[ Dodano: 19 Maj 2010 21:11 ]
ewentualnie podłącz jakąś diodę z rezystorem i zobacz czy będzie świeciła światłem ciągłym czy przerywanym, sprawdź jeszcze czy kabel doprowadzający masę do wtryskiwacz nie jest gdzieś przetarty i do masy nie zwiera, bo plus do wtrysku jest po przekręceniu stacyjki a masę podaje komputer
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
- Paweł Marek
- V.I.P.
SHBD, a nie bierzesz pd uwagę możliwości że błąd się pojawił bo akurat wyjmowałeś ten wtrysk przy włączonym zapłonie i zabawie w kręcenie, a nie pali bo iskry niet? Skasowałeś błąd i powtórzyłeś testy VAGiem? Weź jeszcze omomierzem sprawdź czy opór teg wtryskiwacza jest taki jak innych, i czy jego kable mają przejście do sterownika - ale zapewne mają bo skoro sika benzyną a jest szczelny to zasilanie ma.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Błąd skasowałem i nie pojawia się jak kręcę rozrządem, co do iskry to ona jest i to zaje..... Problem mam w sterowaniu wtryskiem cały czas jest on otwarty tzn. w momencie jak kręcę rozrządem. Czy to może być wina komputera??
Ostatnio zmieniony czw maja 20, 2010 10:15 przez SHBD, łącznie zmieniany 1 raz.
na to wygląda jeśli wtrysk cały czas lejeSHBD pisze:Problem mam w sterowaniu wtryskiem cały czas jest on otwarty tzn. w momencie jak kręcę rozrządem. Czy to może być wina komputera??
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM