ładowanie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
ładowanie
Witajcie mam kłopot z swoim golfem 2 a więc podczas ulewnego deszczu czasami zapala mi się kontrolka ładowania myślałem ze to woda zalewa alternator od spodu i założyłem osłonę pod silnik ale ostatnio podczas pompy zaczęła się świecic problem znika po kilkunastominutowym postoju jakby coś wyschło wiecie co to może byc za przyczyna??
-
- Forum Master
- Kontakt:
Re: ładowanie
Przyczyną mogą być brudy jakie przy udziale wody zaczynają zachowywać się jak elektrolit i przewodzić.jacek1554 pisze:Witajcie mam kłopot z swoim golfem 2 a więc podczas ulewnego deszczu czasami zapala mi się kontrolka ładowania myślałem ze to woda zalewa alternator od spodu i założyłem osłonę pod silnik ale ostatnio podczas pompy zaczęła się świecic problem znika po kilkunastominutowym postoju jakby coś wyschło wiecie co to może byc za przyczyna??
Sprawdź czystość - być może trzeba będzie zdemontować aby oczyścić płytki z diodami a także połączenia przewodów(ich wzajemne izolowanie również).
mojego auta jeszcze nie wyprodukowano...
-
- Użytkownik
- Tomasz Bis
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Witam.
Obstawiam diagnozę kolegi oldstaszek, mam coś podobnego. Po myciu silnika albo po długiej jeździe po wodzie zaczyna świecić a następnie migać . W miarę wysychania z coraz większą częstotliwością , prędkość obrotowa silnika nie ma nic wspólnego z tym zjawiskiem. Zadko się to zdarza więc się tym narazie nie przejmuję ale będę obserwował temat
Obstawiam diagnozę kolegi oldstaszek, mam coś podobnego. Po myciu silnika albo po długiej jeździe po wodzie zaczyna świecić a następnie migać . W miarę wysychania z coraz większą częstotliwością , prędkość obrotowa silnika nie ma nic wspólnego z tym zjawiskiem. Zadko się to zdarza więc się tym narazie nie przejmuję ale będę obserwował temat
Jak się mylę proszę poprawić , nie obrażać .
http://www.youtube.com/watch?v=iatezFC1aFk&NR=1" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=iatezFC1aFk&NR=1" onclick="window.open(this.href);return false;