Rok temu przerabialem temat.
Ceny sa takie:
lozysko igielkowe (ASO): ok. 18zl/szt
lozyska stozkowe (TIMKEN, SKF): po ok. 70zl/szt
simeringi: roznie: od 10zl do 30zl
olej (ASO): ok. 25-30zl/L
Jakbys chcial, to moge odkopac gdzie dokladnie kupowalem.
Swoja droga, ja wole skrzynie porzadnie naprawic niz kupowac w ciemno. Tak jak ktos pisal wczesniej - uzywki maja nachejane po 200 tys. Nie wierz w uzywke powypadkowa po przebiegu 80 czy 100 tys.
Przypomnialo mi sie cos jeszcze - czestym problemem w tych skrzyniach jest wyskakujacy 5. bieg - trzeba wymienic klamre zabezpieczajaca (085 311 582) i wyregulowac (opis w ksiazce).
MK3 Skrzynia biegów? Łożysko?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Powodem tych dziwnych dzwięków w skrzyni były poszczerbane zęby...Na tamtej skrzyni przejechane było 205 k km...Więc jak to określiłem - miała prawa się rozsypać, kupiłem jednak używkę za 350 złotyszy. Gość dał mi gwarancję na 6 miesięcy. Mam nadzieję, że się nie rozleci
Po za tym wymienili łożyska z przodu i nic mi już nie szumi. Zostało tylko nabić klimatyzację, bo temperatura jest nie do zniesienia...
Dzięki za pomoc.
Miłego dnia !
Po za tym wymienili łożyska z przodu i nic mi już nie szumi. Zostało tylko nabić klimatyzację, bo temperatura jest nie do zniesienia...
Dzięki za pomoc.
Miłego dnia !