Witam!
Mam takie pytanie posiadam od ponad roku golfa IV i wczoraj mi się przydażyło że podszedłem do auta otworzyłem tylne drzwi i w aucje zaczoł wyć alarm tzn klakson i migały kierunki ja byłem przekonany że auto alarmu niema wcisnołem przycisk otwierania drzwi na scyzoryku i się wyłączył. Po ponownej próbie alarm już nie wyje i co bym teraz nie robił alarm się nie załancza czy możecie mi wytłumaczyć co to było?? Pozdrawiam
Alarm
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Forum Master
-
- Forum Master
KisielQ masz diodę na drzwiach kierowcy?KisielQ pisze:hmm jak kupowałem auto to w opisie nie było że jest alarm i myślałem że go niema. A powiedzcie mi w takim razie jeśli już naprawde taki alarm jest to w jaki sposób moge go teraz wyzwolić.
Po zamknięciu auta powinna migać.
Alarm fabryczny załącza się po zamknięciu samochodu, przy czym jak klikniesz "zamknij" na pilocie raz to samochód się zamknie i alarm uaktywni, a jak klikniesz kolejny raz to samochód nadal będzie zamknięty, ale alarm się zdezaktywuje.
Możesz spróbować wsiąść do samochodu, zamknąć drzwi z pilota i włożyć kluczyk do stacyjki i przekręcić na zapłon - alarm powinien zacząć wyć.
Możesz też zamknąć się w środku i spróbować otworzyć maskę - również alarm powinien zacząć wyć.
Co do machania ręką przy otwartej szybie to alarm się włączy, ale pod warunkiem, że masz tylne lampki z czujnikami ruchu, a na progu kierowcy włącznik/wyłącznik do monitorowania wnętrza.
Ostatnio zmieniony pn cze 07, 2010 11:47 przez Kamel, łącznie zmieniany 1 raz.
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .