wtyczka komputera,temperatura wody
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
wtyczka komputera,temperatura wody
witam mam dolfa silnik 1,4 rocznik 92,co może powodowac to,że nawet na zimnym silniku nie zapalonym gdy włącze zapłon wskaxnik temp.pokazuje ponad 70stopni,i chyba przez to zapalac musze go z kazem i po zapaleniu gasnie poniewaz ssanie nie trzyma,druga sprawa gdzie w tym golfie może byc wtyczka aby podłączyć go pod komputer?prosze o szybko odpowiedz dziekuję
-
- Nowicjusz
norek111 chodzi ci oto żebym go wymienił?jak odłącze całkiem czujnik temperatury to i tak pokazuje ponad 70stopni a nie powinien,czym to jest spowodowane?wiem ze mam przerwane kaelki które ide do czujnika który jest umieszczony na róże która prowadzi do wydechy chyba na katalizatorze ,nie wiem czy to ma cos wspólnego
[ Dodano: 24 Cze 2010 05:05 ]
w piątek pojade na komputer i zobaczymy jaka mi usterke wskaże,
[ Dodano: 24 Cze 2010 05:05 ]
w piątek pojade na komputer i zobaczymy jaka mi usterke wskaże,
- Przemo440
- Forum Master
- Kontakt:
to widocznie masz gdzies zwarcie na przewodach,kowalkaskader pisze:jak odłącze całkiem czujnik temperatury to i tak pokazuje ponad 70stopni a nie powinien
chodzi ci o przewody od sondy lambda, to ona nie nic wspólnego ze wskazaniem temperaturykowalkaskader pisze:wiem ze mam przerwane kaelki które ide do czujnika który jest umieszczony na róże która prowadzi do wydechy chyba na katalizatorze ,nie wiem czy to ma cos wspólnego
- Paweł Marek
- V.I.P.
to na razie niema sensu, jedź do elektryka który doprowadzi do ładu mirsz marsz a kablami w Twoim samochodzie, dopiero potem można na komputer.kowalkaskader pisze:w piątek pojadę na komputer i zobaczymy jaka mi usterkę wskaże,
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Lukasz_mk2
- Forum Master
kowalkaskader, sprawdzałeś czy masz złącze diagnostyczne w miejscu które wskazał Przemo440, ?? Bo możesz go nie mieć i wtedy diagnoza komputerowa będzie niemożliwa. Spotkałem się już z 3 golfami z '92 1,4 w których nie było tych gniazd. Nie wiem czym to jest spowodowane, być może golfy które spotykałem miały coś kombinowane i ktoś te gniazdo po prostu usunął (w sumie nie wiem w jakim celu ), ale lepiej sprawdź przed wyjazdem do diagnosty
-
- Nowicjusz
Lukasz_mk2sprawdziłem i mam te wejścia na komputer,mam zagadke jak jest czujnik temperatury wody,z niego wychodza 4 bolce i on jest podłączony a zaraz obok jest inny czujnik z którego wychodzą 2 bolce i ten nie jest podłączony i w ogóle nie mado niego kostki która mógłbym podpiąć,co to w ogóle jest i po co 2 czujniki koło siebie
[ Dodano: 24 Cze 2010 17:19 ]
mogę przesłac foto dla jasności
[ Dodano: 24 Cze 2010 17:19 ]
mogę przesłac foto dla jasności
-
- Nowicjusz
foto prześle wieczorem ,narazie wezmę sie za wymienienie sondy lambda,jezli problem nie ystąpi wezmę auto do elektryka bo prawdopodobnie jest zwarcie na przewodach i dlatego pokazuje zawsze 20 stopni a jak to nie pomorze wymienię cały wtrysk,myslicie ,że taka kolejność bedzie dobra?
[ Dodano: 25 Cze 2010 19:54 ]
70stopni a nie 20 sory
[ Dodano: 26 Cze 2010 05:21 ]
czy wskaźnik temperatury wody mógł zie jakoś zepsuć mechanicznie ,że pokazuje 80 stopni a morze się jakoś namagnesował?
[ Dodano: 26 Cze 2010 06:13 ]
wskaźnik jednak odpada wyciągłem cały licznik i bez zmian
[ Dodano: 26 Cze 2010 20:33 ]
do czego jest ten niebieski czujnik?dodam,że tak samo jak czujnik wody jest zamoczony,czyzby były dwa czujniki do tego samego?
[ Dodano: 28 Cze 2010 05:06 ]
kupiłem używaną sondę lambda okazało sie ,że auto dusi sie jeszcze bardziej niz bez sondy,w momencie pracy silnika jakpodłączę sonde auto po jakis 20 sekundach zaczyna nie równo chodzic i spada z obrotów a jak odłączę to chodzi ok ale tylko na cieplłym silniku,bo na zimnym ssanie sie nie załańcza z przyczyna najprawdopodobiej,że zegar pokazuje zawsze 80 stopni na włączonym zapłonie,czy wyczyszczenie sondy cos pomorze?jest cała czarna bo chodzla w innym aucie ,czy musze kupic inna lub nową?
[ Dodano: 29 Cze 2010 17:02 ]
po problemie,wskaxnik pokazywał 70 stopni poniewaz był przestawiony ,tak mi mechanik powiedzial,teraz jest dobrze co do ssanie uszkodzone jest cos przy wtrysku i doradzono mi ,żebym wymienił cały wtrysk,poniewaz bedzie taniej niz bym mial wymienic tylko element od ssanie co wiąrze sie z ustawieniem komputerem ,ile powinieniem dac za cał wtrysk oczywiscie uzywany?wiel ze licza sobie 180zł a z innego źródła słyszałem ze mozna dac 100zł
[ Dodano: 25 Cze 2010 19:54 ]
70stopni a nie 20 sory
[ Dodano: 26 Cze 2010 05:21 ]
czy wskaźnik temperatury wody mógł zie jakoś zepsuć mechanicznie ,że pokazuje 80 stopni a morze się jakoś namagnesował?
[ Dodano: 26 Cze 2010 06:13 ]
wskaźnik jednak odpada wyciągłem cały licznik i bez zmian
[ Dodano: 26 Cze 2010 20:33 ]
do czego jest ten niebieski czujnik?dodam,że tak samo jak czujnik wody jest zamoczony,czyzby były dwa czujniki do tego samego?
[ Dodano: 28 Cze 2010 05:06 ]
kupiłem używaną sondę lambda okazało sie ,że auto dusi sie jeszcze bardziej niz bez sondy,w momencie pracy silnika jakpodłączę sonde auto po jakis 20 sekundach zaczyna nie równo chodzic i spada z obrotów a jak odłączę to chodzi ok ale tylko na cieplłym silniku,bo na zimnym ssanie sie nie załańcza z przyczyna najprawdopodobiej,że zegar pokazuje zawsze 80 stopni na włączonym zapłonie,czy wyczyszczenie sondy cos pomorze?jest cała czarna bo chodzla w innym aucie ,czy musze kupic inna lub nową?
[ Dodano: 29 Cze 2010 17:02 ]
po problemie,wskaxnik pokazywał 70 stopni poniewaz był przestawiony ,tak mi mechanik powiedzial,teraz jest dobrze co do ssanie uszkodzone jest cos przy wtrysku i doradzono mi ,żebym wymienił cały wtrysk,poniewaz bedzie taniej niz bym mial wymienic tylko element od ssanie co wiąrze sie z ustawieniem komputerem ,ile powinieniem dac za cał wtrysk oczywiscie uzywany?wiel ze licza sobie 180zł a z innego źródła słyszałem ze mozna dac 100zł
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.