Problem z klaksonem - sygnał dźwiękowy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z klaksonem - sygnał dźwiękowy
Witam mam problem z klaksonem nie używam go dziennie, ale wczoraj sytuacja mnie do tego zmusiła więc sobie zatrąbiłem i tutaj zdziwienie słychać go, ale nie tak jak powinno przypomina mi to cichą trąbke z odpustu. Co może być tego przyczyną? Bo teraz jest tak cały czas gdy trąbne to wydobywa się dźwięk jakby z studni. Jak mam się zabrać za "naprawe"
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Wyjąć, wysuszyć, wyczyścić i wyregulować śrubką wystającą z obudowy sygnału (po wyczyszczeniu - będzie ją widać. Gdyby regulacja nic nie pomogła, można próbować rozebrać i nieco poczyścić styki wewnątrz. Gdyby to był sygnał z zanitowaną obudową pozostaje wymienić; jest to wówczas praktycznie nienaprawialne.
Sygnał jest we wnęce błotnika prawego koła.
Sygnał jest we wnęce błotnika prawego koła.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Mogą być dwa sygnały (tzw przedni i tylny) i działa jeden drugi padł, kilkanaście zeta na szrocie lub allegro, w przypadku podwójnego sygnału kupuj taki jak się zepsuł (jeden jest większy drugi większy i dają różne tony)
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.