Grzanie tarcz hamulcowych i 2 błedy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Grzanie tarcz hamulcowych i 2 błedy
Witam kilka dni temu podczas jazdy zapaliła mi się kontrolka ESP, po zatrzymaniu tak odruchowo sprawdziłem tarcze hamulcowe i okazało się że są gorące, komputer wskazał błąd nr 1435 - czujnik ciśnienia w układzie hamulcowym G 201 zwarcie do innego wyjścia, skasowanie go dało spokój na chwilę, wczoraj jadąc małą trasę zapaliła się kontrolka ESP a po chwili zaczęła mrugać kontrolka świec żarowych, zatrzymałem się i kolejny raz sprawdziłem błędy i wyskoczył błąd nr 16995 przełącznik stopu/hamulca uszkodzenie brak osprzętu nie związany ze sprzętem, dzisiaj kolejny raz wystąpiły te błędy łącznie, ma może ktoś pomysł jak rozwiązać ten problem, dzisiaj rozebrałem koło i okazało się, że tarcza chodzi swobodnie nic nie trzyma a jednak podczas jazdy rozgrzewa się bardzo intensywnie.
sprawdź na stacji diagnostycznej czy tył ci dobrze hamuje - jak dobrze hamuje - to po prostu często hamujesz z dużych prędkości ( ja kiedyś po kilkakrotnym zatrzymaniu się ze 150km/h zobaczyłem dym od strony klocków )kaca pisze:wolałbym aby były ciepłe a nie takie że jak sie na nie plunie to od razu skwierczy