SILNIK GDZIEŚ GUBI OLEJ !!! GOLF 1,8 GT MFA 96R.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
SILNIK GDZIEŚ GUBI OLEJ !!! GOLF 1,8 GT MFA 96R.
Cześć.
Kupilem sobie golfa mam go 3 tygodnie spodobał mi sie ale jest problem ;/ Golf gubi olej !!! Nie kapie z niego, silnik suchutki (nawet myłem aby lepiej było widać) i nie kopci ani po odpaleniu ani na wysokich obrotach. Moc normalna odpala normalnie wszystko ok. Nic nie stuka, nie wali .... a gubi go dośc sporo na 3 tygodnie (około 2300km) dolalem prawie 3 litry !!!!! aby utrzymać stan oleju. Jest to golf 3 1.8 RP lub ABS z 1996r. kupiony w polskim salonie przebieg 265tyś wersja GT kombi z MFA. Co może bys przyczyna????? Chcę to naprawić i golfa zrobić na "laleczke" a zaczynam od silnika. Bardzo prosze o pomoc
Kupilem sobie golfa mam go 3 tygodnie spodobał mi sie ale jest problem ;/ Golf gubi olej !!! Nie kapie z niego, silnik suchutki (nawet myłem aby lepiej było widać) i nie kopci ani po odpaleniu ani na wysokich obrotach. Moc normalna odpala normalnie wszystko ok. Nic nie stuka, nie wali .... a gubi go dośc sporo na 3 tygodnie (około 2300km) dolalem prawie 3 litry !!!!! aby utrzymać stan oleju. Jest to golf 3 1.8 RP lub ABS z 1996r. kupiony w polskim salonie przebieg 265tyś wersja GT kombi z MFA. Co może bys przyczyna????? Chcę to naprawić i golfa zrobić na "laleczke" a zaczynam od silnika. Bardzo prosze o pomoc
podepne sie d tematu zeby nie zakladac nowego . . kumple mial Golfa MKI silniik 2H 98KM odpalał od ,,cykniecia'' szedl jak na 98 KM przystalo moc mial napewno dobra i na 1000 km pol litra trzeba bylo lac . . a zrury nawet baczka nbie puscil silnik idelanie suchy i alej znikal . . .
- GTI EDITION -
No właśnie ... :/ i co? góra do robienia? a sie wściekne to sobie VR6 kupie poza grzaniem chyba nic wiecej im nie dolega hehe a z tymi silnikami 1,8 starymi monowstryskami nie mam szczescia już 3 zajeździłem niechcący oczywiście ten też o mały włos by poszedł w siną dal !! gos kontrolki odciał uslyszałem popychacze cicho i co sie okazało do stanu brakowało 2 litry :O dobrze ze juz znam ten dźwiek
-
- Ma gadane
Żadnej chmury dymy! zero nawet minimalnie nie ma moc ma normalną i nie szarpie ani nic ;/ zero problemów. Wczoraj osiagnał 190km/h (prawie) na gazie wiec standard. Uszczelniacze? oj .... jeszcze mechanik mi mowił ze moze simmering przepuszcza i rozrząd chlapie olejem zamiast cieknac po bloku .... ale dymu spalonego oleju na bloku tez nie ma a napewno by był ....
Więc chyba góra do roboty, ale dlaczego nie kopci???
Więc chyba góra do roboty, ale dlaczego nie kopci???
Szaszko,
ja tez jestem okrutnie ciekawy bo jak wyżej pisalem kumpel tak mial i nie doszlismy dlaczego tak jestale dlaczego nie kopci???
- GTI EDITION -
Cudów nie ma. Olej wyparować nie może. Z kopceniem to róźnie bywa. Mojemu znajomemu vectra B 1,6 16V brała 2,5-3 l na 2000 kkm i nie kopciła. Drugiemu w takim samym aucie ale silnik 2,0 16 v brała 1-1,5 l na 1000 km i kopcił leciutko na niebiesko ale bardzo lekko. Może kat przepala choć wątpię, raczej by zdechł. W pierwszym przypadku zakończyło się na kompletnym remoncie silnika
Nie wiem czemu sie dziwisz, przeciez masz katalizator na bank (był w kazdym RP i ABS), no chyba że wyciąłeś.Szaszko pisze:Jaki kat? hahah u mnie to raczej niemożliwe
Problem tkwi na 90% w uszczelniaczach zaworowych i nie ma co dywagować tylko wymienić.
Podpis uległ awarii spróbuj później :)
Podpis uzyskał aprobatę YGD i może być umieszczany.
Podpis uzyskał aprobatę YGD i może być umieszczany.