Wyciek jakiegoś płynu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wyciek jakiegoś płynu
Witam. Dziś (po deszczu) zauważyłem jak spod półki pasażera ścieka płyn (próbowałem metodą na węch sprawdzić czy to chłodniczy ale nie dało się to wyczuć, jedynie ręce miałem po tym takie niebieskawe sądzę więc że może być to własnie płyn chłodniczy). Rozebrałem półke pasażera i zauważyłem że wycieka coś z dmuchawy, spod tej otuliny z gąbki. Na spodzie dmuchawy jest taki jakby plastikowy kołnierz, można nim swobodnie poruszać i własnie ruszając nim wydostaje się płyn. Przyznam że ubywa mi trochę płynu chłodniczego. Nie znam się na mechanice ale na 'chłopski rozum' po co w dmuchawie byłby płyn chłodniczy lub obojętnie jaki inny ?
zdjecie
zdjecie
A jak wytłumaczyc wyciek płynu z tego plastikowego kołnierza ?
Aha i ogrzewanie działa bardzo dobrze, szyby parują tylko w trakcie deszczu co jest chyba normalne.
Aha i ogrzewanie działa bardzo dobrze, szyby parują tylko w trakcie deszczu co jest chyba normalne.
Ostatnio zmieniony pn lip 05, 2010 20:01 przez dieseljr, łącznie zmieniany 1 raz.
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
dieseljr, zrób lepiej zdjęcie tego kołnieża, o który tobie chodzi. Mam wrażenie, że to jednak nie jest płyn chłodniczy. Dmuchawa wcale nie jest najniżej w układzie chłodzenia czy tam ogrzewania - nagrzewnica jest niżej, płyn pod górę nie poleci.
Moim zdaniem to zwykła woda jest, która leci poprzez wlot powietrza do układu ogrzewania - ale jak dasz fotki, to będzie można coś więcej powiedzieć.
Moim zdaniem to zwykła woda jest, która leci poprzez wlot powietrza do układu ogrzewania - ale jak dasz fotki, to będzie można coś więcej powiedzieć.
- webster1987
- Nowicjusz
Lipek81 ja też obstawiał bym tą opcję. Kiedyś nieopatrznie za bardzo odsunąłem od zawiasu tą plastikową osłonę przy szybie pod maską tak że dotykała wlotu powietrza do kabiny i to wystarczyło żebym miał wodę w środku po stronie pasażera i też właśnie kapała z 'tunelu' od wentylatora. Sprawdź czy nie masz nieszczelności przy wlocie powietrza do kabiny
A pomyślał który że może mu ciec ze np spryskiwacza do dmuchawy? Lipek81 ma racje wentylator jest wyżej niż nagrzewnica i "coś" cieknie przez kratkę do wentylatora.marianmk2 pisze:dieseljr napisał/a:
jedynie ręce miałem po tym takie niebieskawe
Podpis uległ awarii spróbuj później :)
Podpis uzyskał aprobatę YGD i może być umieszczany.
Podpis uzyskał aprobatę YGD i może być umieszczany.