[MK4 Cabrio] Problem z domykaniem szyb i centralnym

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

siedlu
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

[MK4 Cabrio] Problem z domykaniem szyb i centralnym

Post autor: siedlu » czw lip 08, 2010 10:46

Witam serdeczmnie, opisywany problem dotyczy auta:

VW Golf 4 Cabrio (jak wiadomo jest to "mieszanka" 3ki i dodatków 4)
rok prod. 2000
pojemnosc silnika 1,6 (101KM)

Kilka dni temu przy sprzedaży auta pojawił się dziwny problem z elektryką (jak nic sie nie psuło to sie zrobiło tuż przy sprzedaży....)

Otóż przestał działać centralny zamek w drzwiach pasażera (brak jakiejkolwiek reakcji) oraz szyby przestały się podnosić/zamykać (opuszczają sie bez problemów) z przycisków sterowania w aucie..... Co Ciekawe szyby domykają się z kluczyka nawet z drzwi pasażera.
Rano pojechałem autem do pracy a po południu nagle zaczęły się te problemy...

Szukam jakiś porad na co zwrócić uwagę lub ew co może być przyczyną bo sam osobiście nie znam się za bardzo na takich sprawach a jedyna wizyta ostatnio u "elektryków" skończyła się decyzją że trzeba wymienić wszystkie 4 podnośniki do szyb (bo w nich jest też sterowanie które prawdopodobnie dostało zwarcia i sie zepsuło) - koszt zabawy to "jedyne" 2000zł (czyli 1/6 wartości auta).
Podobno te układy sa takie jak w golfach 3 (ale nie jestem pewien czy tam było domykanie z kluczyka bo sam kluczyk jest jakby z modelu 4)

Dodam jeszcze że nie mam zamontowanego alarmu na pilota a jedynie jakiś immobiliser.

Będę wdzięczny za wszelkie sugestie czego szukać ew na co zwrócić uwagę. tudzież jeśli ktoś ma namiary na dobrego elektryka w warszawie/okolicach to także będę wdzięczny.

Pozdrawiam
Kamil

"Bunkrów nie ma, ale też jest zajebiście!"

mk2 1,6 '88 Manhatan :D

animag18
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: animag18 » czw lip 08, 2010 11:25

moze to jakis problem z zimnymi lutami? dodaje link

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... edomaga%F1

Zablokowany